CHP'de genel başkanlık yarışı

Düzenleyen:
CHP'de genel başkanlık yarışı

POLİTİKA Haberleri

CHP'nin genel kurultayının üzerinden iki ay geçmiş olmasına rağmen genel başkan olmayı düşünen isimlerin çalışmaları kulislere yansıyor.

CHP kurultayının hemen ardından CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "CHP iyi yönetilemiyor" çıkışıyla başlayan hareketlilik devam ediyor.

CHP genel başkanlığı için adı geçen Muharrem İnce, Ümit Kocasakal ve Fikri Sağlar'dan sonra Tuncay Özkan da milletvekillerine, il, ilçe başkanlarına ve delegelere mektup yazarak "yarışta ben de varım" mesajı verdi.

CHP’nin 16-17 Ocak’ta toplanan ve tek aday Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan seçildiği kurultayından hemen sonra, parti tüzüğünü değiştirmek ve örgütü gelecek seçimlere hazırlamak için hazırlıklar yapılırken, “potansiyel genel başkan adayları”, Kılıçdaroğlu ve yönetimini değiştirmek için harekete geçti. Genel başkan adaylarının bu yöndeki çıkış ve hazırlıkları dikkat çekti.

BAYKAL: "KURULTAY BEKLENMESİN"
İlk çıkış CHP eski genel Başkanı Deniz Baykal’dan geldi. Baykal üst üste yaptığı açıklamalarda “CHP’nin iyi yönetilmediğini” vurguladı. Baykal, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na “Bir daha kurultaya kadar beklenmeden, kendisinin de içinde yer alacağı bir yöntemle CHP’deki yönetim sorununun aşılması” önerisinde bulundu. CHP kulislerinde, “Ben aday değilim” dese bile Baykal’ın “herkesin üzerinde uzlaşması, ve bu görevi üstlenmesinin istenmesi” halinde “toparlayıcı genel başkan” olarak bu görevi geçici bir süre için kabul edebileceği ifade edildi.

MUHARREM İNCE AÇIK AÇIK HAZIRLANIYOR
CHP içinde Baykal’ın çıkışı tartışılırken, son kurultayda aday olmayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kendisine yakın bir grup milletvekili ve belediye başkanıyla çeşitli il ve ilçelerde salon toplantıları düzenlememeye başladı. Parti içinde herhangi bir görev almamasına karşın hemen her kritik siyasi tartışmada, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bakanlarla siyasi polemikler yürütmeye özen gösteriyor.

ÜMİT KOCASAKAL’IN MESAJLARI
CHP kulislerinde, kurultay öncesinde bir manifesto açıklayarak dikkatleri üzerine çeken ancak genel başkan adaylığı için bir girişimde bulunmayan Ümit Kocasakal’ın da benzer bir beklenti ve hazırlık içinde olduğu ifade ediliyor. İstanbul Baro Başkanı olarak daha çok hukuk çerçevesinde çalışmalar yürüten Kocasakal’ın, çıktığı televizyon programlarında veya katıldığı konferas ve panellerde siyasete ve CHP’ye ilişkin yaptığı değerlendirmeler dikkat çekiyor. Kocasakal’ın gelecekte CHP’de genel başkan adayı olmayı hedeflediği belirtiliyor.

FİKRİ SAĞLAR DA HESAP YAPIYOR
CHP’de genel başkanlık hazırlığı içindeki bir başka isim de Fikri Sağlar. “Kürt Sorunu”nun çözülmesi için CHP’nin cesur ve aktif olmasını isteyen isimler içinde yer alan Sağlar, Deniz Baykal’ın genel başkanlıktan ayrılmasından sonra CHP’ye geri döndü. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile birlikte ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüşen heyette yer alan Sağlar, bir süre önce yaptığı açıklamada da ön seçimden gelen bazı milletvekili arkadaşlarıyla birlikte parti yönetimine karşın “Kürt Sorunu”nun çözümü konusunda seslerini yükselteceklerini belirtmişti.

SON HAMLE DE TUNCAY ÖZKAN’DAN GELDİ
CHP’de adaylık için son hamle Tuncay Özkan’dan geldi. Milletvekili seçildikten sonra uzun bir süre suskun kalan Özkan, üç gün önce CHP’li milletvekillerine, il başkanları, ilçe başkanları ve delegelere “Bugüne ve yarına dair düşüncelerim” başlığıyla bir mektup yazdı. Özkan’ın bu girişimi gelecekte muhtemel bir genel başkanlık yarışında “Ben de varım” dediği şeklinde yorumlandı.

Özkan’ın son kurultayda genel başkan adayı olan ancak yeter sayıda imza bulamayan cezaevi arkadaşı Mustafa Baybay’a destek vermesi anlamlı bulunmuştu.

BALBAY DA VAZ GEÇMEDİ
Bu arada “Ben uzun maratoncuyum” diyen Balbay’ın da genel başkanlık iddiasını sürdürdüğü bildirildi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...