Davutoğlu: O kararı 3 asrı hesap edip verdim

Düzenleyen:
Davutoğlu: O kararı 3 asrı  hesap edip verdim

POLİTİKA Haberleri

“Güvenlik zirvesinde terörle mücadele kararını yaşadığımız 3 günü değil, gelecekteki 3 asrı hesap ederek verdim. Bugün de aynı talimat geçerlidir.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ülkenin her bir santimetrekaresinin terörden temizleninceye kadar mücadelenin süreceğini söyledi. Davutoğlu, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı dolayısıyla Polis Akademisi öğrencilerine hitap etti. Başbakan Davutoğlu, Ceylanpınar’da polislerin, Adıyaman’da ve sınırda askerlerin, Suruç’ta ise vatandaşların şehit edilmesi üzerine, “Türkiye Cumhuriyeti topraklarının her bir santimetrekaresi terörden temizleninceye kadar mücadele edeceksiniz” şeklinde açık ve net bir talimat verdiğini belirterek, “O gün ne kadar kararlıysak bugün de aynı ölçüde kararlıyız. Kimse bu kararlılığımızı sorgulayamaz. Bu sorgulama yapmaya çalışanların arkalarında kimlerin olduğunu da biliyorum. Ama onlar da bilsin ki ben 23 Temmuz’da Silahlı Kuvvetlerine, Emniyet Teşkilatına, yaptığımız güvenlik zirvesinde talimat verirken yaşadığımız 3 günü değil gelecekteki 3 asrı hesap ederek verdim. Talimatımız açıktı. Bugün de aynı talimat geçerlidir” dedi.
Davutoğlu, Diyarbakır ziyaretine ilişkin de şunları söyledi: “Bir gün önce 7 yürekparemizi elimizden alan bir terör saldırısı yaptılar. Zannettiler ki başbakan gelmekten vazgeçebilir. Onlar bizi tanımıyorlar. Eğer ben bir gün can kaygısıyla böyle bir ziyareti yapmakta tereddüt edersem, işte o zaman bu makam bize haram olur. Gittiğimizde yolda, sokakta şunu sordular ‘Acaba Başbakan üzerinde ya da eşinin üzerinde çelik yelek mi var?’ Diyarbakır’da da arkadaşlar ‘Böyle bir tedbir alsak mı?’ dediler. Başbakan çelik yelek giyerse Diyarbakır ile kucaklaştığında Diyarbakırlı eğer o çelik yeleği hissederse kendisini nasıl güvende hisseder? Diyarbakırlıyı kucakladığımda çelik yeleği değil de yüreğimi hissetsin diye çelik yeleği giymeyi de reddettim.”
Davutoğlu konuşmasında ‘paralel yapı’ya da değinerek özetle şunları kaydetti: “Eğer birileri memuriyet görevini ifa ederken, ‘Dışarıda bir başka otoriteden de emir alabilirim, hatta bu emri uygularken İçişleri Bakanına, Başbakana bile hesap vermeden uygularım’ derse kendisini kapının dışında bulur. Devlete, demokrasiye ve mesleğine ihanet etmiş olur.”

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...