Vatandaşları çekin, taş üstünde taş koymayın

Düzenleyen:
Vatandaşları çekin, taş  üstünde taş koymayın

POLİTİKA Haberleri

Güneydoğu’daki operasyonları değerlendiren Bahçeli, “3 gün mühlet verip, şehirleri tahliye ettirin. Nusaybin’de taş üstünde taş, baş üstünde baş koymayın. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayın” çağrısı yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin dünkü grup toplantısında teröre mücadeleye yönelik çok sert mesajlar verdi. Başbakan’a ‘Operasyonların sürdüğü Nusaybin’i yerle bir etme’ tavsiyesinde bulunan Bahçeli’nin gündeminde paralel yapı ve Obama’nın Türkiye’ye yönelik eleştirileri de vardı. MHP lideri konuşmasında özetle şunları söyledi:
3 GÜN MÜHLET VERİN...
“Yüksekova’da şarkılı türkülü bomba hazırlayıp çaydanlıkların içine yerleştiren şerefsizleri hiç mi gören olmadı? Nusaybin bombayla doldurulup, caddeler barikatlarla çevrelenirken, evler baştan ayağa silah yığınağı yapılırken koltuğunu ısıtmakla meşgul olan mülki amirler ne yapmıştır? Sayın Başbakan size tavsiyem şudur: Nusaybin ve diğer operasyon yapılan il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunun. Onlara 3 gün mühlet verin ve şehirleri tahliye etmelerini sağlayarak herkesi emniyetli yerlere alın. Arkasından da Nusaybin’de taş üstünde taş, baş üstünde baş koymayın. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayın. Sur’u yeniden yapmak için kolları sıvamışken, Nusaybin’de tekrar inşa edilir, Şırnak, Yüksekova da yeni baştan ve Türk-İslam mimarisine uygun olarak hayat bulur. Şehadetlerin önü kesilmezse, uyarıyorum Türkiye iç savaşa sürüklenecek, Allah muhafaza Suriye’ye benzeyecektir. Askerimizin, polisimizin neye ihtiyacı varsa giderin. Gerekirse ekmeğimizi bölelim, gerekirse aç yatıp, aç uyanalım, gerekirse sarayın masraflarından kısıp, bütçeden kaynak ayıralım ama kahramanlarımız ne talep ediyorsa son kuruşuna kadar karşılayalım.
PARALELİN KÖKÜNÜ KURUTUN
İster paralel, ister yamuk, ister küp şeklinde olsun; Türkiye’nin karşısında yer almış muhalif cephenin alayının birden hakkından gelmek hükümetin siyasi namus borcudur. Paralelciler PKK’yı kollayacaklar, Diyarbakır Bağlar’da gerçekleştiği iddia edildiği üzere, operasyon bilgilerini sızdıracaklar, istihbarat ve güvenlik kaosu meydana getirecekler, biz de buna sessiz kalacağız öyle mi? Yok öyle yağma, yok öyle bir dünya. Bunlar kim ya da kimlerse hükümet ibreti alem için isimlerini tek tek, unvanlarını bir bir açıklamalı, bu çürümüşleri, bu kansızları deşifre etmelidir. Ve de gereken her ne ise derhal yapmalı, paralelin kökünü kurutmalıdır.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...