Olağanüstü kurultay kilidini mahkeme açtı

Düzenleyen:
Olağanüstü kurultay  kilidini mahkeme açtı

POLİTİKA Haberleri

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, MHP’ye 3 kişilik kayyum atadı ve “olağanüstü kurultayı toplayın” kararını verdi. Temyize gidecek olan Bahçeli, “Partiyi kimseye teslim etmeyiz” dedi.

Genel seçimlerde umduğunu bulamayan MHP’de muhalif kanadın dillendirdiği kurultay talebini mahkeme karşıladı. Parti içi muhalefetin açtığı davaya bakan Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, “Kurultay Çağrı Heyeti” oluşturularak, MHP’nin olağanüstü kurultaya götürülmesi kararını verdi. MHP’ye 3 kişilik kayyumun atandığı son duruşmaya muhalifler ve avukatları ile MHP'nin avukatları katıldı. Listede ismi bulunan davalı ve davacı avukatların içeri alınması üzerine, davayı takip etmek isteyen partililer ile avukatlar arasında mahkeme salonu önünde gerginlik yaşandı. Çevik kuvvet, çember oluşturdu. 
Partiyi olağanüstü kurultaya götürecek Çağrı Heyeti'nde Mehmet Bilgiç, Ayhan Erel ve Ali Sağır bulunuyor. Kurultaya gidecek süreç ise şöyle: Önce gerekçeli karar beklenecek. Daha sonra Çağrı Heyeti olağanüstü kurultay kararını ilan edecek ve bu karar 15 gün askıda kalacak. Çağrı Heyeti bu aşamada kurultay tarihinin belirlenmesi, salon kiralanması gibi işlemleri tamamlayacak ve başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere bütün parti yönetimini olağanüstü kurultaya davet edecek. Genel Merkez yönetiminin katılmaması halinde dahi Çağrı Heyeti yasal olarak olağanüstü kurultayı toplayabilecek. Çağrı Heyeti'nin belirleyeceği kurultay tarihi Çankaya İlçe Seçim Kurulu tarafından onaylanınca seçim tarihi kesinleşecek. 
BAHÇELİ: TESLİM ETMEYİZ
MHP Lideri Devlet Bahçeli, karar sonrası yaptığı açıklamada, “MHP’yi kolay kolay teslim edemeyiz. Onun için Yargıtay yolunu kullanacağız ve sonuna kadar da devam edeceğiz. Hiç kimse olağan kongre dışında bizden olağanüstü kongre beklemesin. Yargı yolunu kendileri kullandı, şimdi biz kullanmaya başlayacağız” dedi. MHP genel başkanlığı için daha önce adaylığını açıklayan isimlerden de şu değerlendirmeler geldi:
AKŞENER: BAŞBAKAN OLUYORUM
Meral Akşener, “Bu karar, sadece bir kongre yapma değil, MHP’yi iktidara taşıyacak bir karardır” diyerek şunları ekledi: “Darmadağın edilen devlet sisteminin tepeden tırnağa değiştirilebilmesi için verilmiş bir karardır. Bu yolculuğumuz kutlu bir yolculuktur ve büyük bir iddiayı taşımaktadır. O da; MHP’nin iktidar olma iddiasıdır.”
Akşener, bir gazetecinin “Ya babaanne olacağım ya başbakan olacağım” sözünü hatırlatması üzerine ise “Gördüğünüz gibi başbakan oluyorum. Torun biraz bekleyecek” dedi.
AYDIN: ÖRNEK BİR KARAR
Koray Aydın da şunları söyledi: “Demokrasinin işletilmesinin gösterilmesi ve halkın bunu görmesi için MHP’de atılan bu adım bana göre diğer partilere de örnek olacak bir nitelik taşıyacak.
OĞAN: BİRLEŞMELER YAŞANIR
Bahçeli’nin kendilerini çağırıp danışma mekanizması kurmasını isteyen Sinan Oğan da şunları kaydetti: “Birleşmeler muhakkak olacak. Biz ülkücü harekete güveniyoruz. Kurultaydan başarı ile çıkacağımızı düşünüyoruz. Kurultayımızda asla bir kavga olamayacaktır. İktidar yürüyüşü için hazırlıklarımıza başlayacağız.” 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...