Farklı 23 Nisan

Düzenleyen:
Farklı 23 Nisan

POLİTİKA Haberleri

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; dün bütün Türkiye’de düzenlenen çeşitli tören ve şenliklerle büyük bir coşkuyla kutlandı. Minikler sadece kendilerine ait bu günde, eşsiz bir mutluluk yaşadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, minikleri Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. Kabulde Erdoğan, koltuğunu Başak Tahan’a devrederek çocuklarla bir toplantı gerçekleştirdi. Burada miniklere hitap eden Erdoğan, “Çanakkale Şehitliği’ni mutlaka ziyaret edin” dedi. Konuşmasında, çocuklara anne ve babalarının kıymetini çok iyi bilmeleri gerektiği konusunda nasihatler de veren Erdoğan, “Ben rastgele herkesin elini öpmem. Ama 3 kişinin elini öpmek benim için çok önemli; annemin, babamın ve öğretmenimin elini öperim” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan çocukların sorularını cevapladı. Çorumlu Necip Can, ‘Ülkemizde terör olayları oluyor ve bazı insanlar evlerinden oluyor. Terörü bitirmek için neler yapmaya çalışıyorsunuz?’ diye sorarken ağladı, Erdoğan teselli etti. Ardından öğle yemeğini miniklerle birlikte yiyen Erdoğan, konuklarına Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni de gezdirdi.

Farklı 23 Nisan

Köşk’te koltuğa Reyhan Nur oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Çankaya Köşkü’nde de renkli anlar yaşandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir müddetliğine koltuğunu, Reyhan Nur Ünlü’ye devretti. Çankaya Köşkü’ndeki kabulde Başbakanlık koltuğuna oturan Reyhan Nur Ünlü’ye, çocuk bakanlar eşlik etti. Çocuk Başbakan Ünlü, “Mülteci Gelecek Projesi” isimli çalışmasını anlattı. Başbakan Davutoğlu, Reyhan Nur’u “Çok demokratik” buldu.

Farklı 23 Nisan

BAKAN AVCI, TEMPO TUTTU

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çocuk Bayramı dolayısıyla Tevfik İleri Toplantı Salonu’nda çocukları kabul etti. Bir çocuk, bağlamasıyla Atabarı türküsünü seslendirdi. Bakan Avcı, türküye tempo tutarak eşlik etti.

Farklı 23 Nisan

MİNİK SEYMENLER COŞTURDU

Meclis başkanı İsmail Kahraman, TBMM’nin 96. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla 1920 yılında açılışı yapılan birinci meclisi ziyaret etti. Kahraman daha sonra meclis bahçesinde Seymenlerin yaptığı gösteriyi ilgiyle izledi.

 

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...