Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İsmi en çok yazılan Binali Yıldırım oldu

Düzenleyen:
İsmi en çok yazılan Binali Yıldırım oldu

POLİTİKA Haberleri

Teşkilat, il ve belediye başkanlarının da aralarında olduğu partililer, gönüllerindeki başbakanı kapalı zarfla bildirdi.

İsmail Sonsuz ANKARA
AK Parti’de, pazar günü gerçekleştirilecek 2. Olağanüstü Büyük Kongre öncesi temayül yoklaması heyecanı başladı. Yeni Genel Başkan ve Başbakan adayının belirlenmesinde önemli rol oynayacak temayül yoklaması kapsamında dün teşkilat, il ve belediye başkanlarının da aralarında olduğu 363 çağrılı isimden katılan 329’unun görüşü alındı. Gelenler, partinin başında kimi görmek istediklerini “tek isim” olarak belirtti. İlk gün ismi en fazla yazılan kişi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım oldu.  Toplam 813 kişinin katılacağı belirtilen temayül yoklamalarında bugün de milletvekilleri, Kurucular Kurulu, MKYK, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Demokrasi Hakem Kurulu ve Siyasi Etik Erdem Kurulu üyeleri temayüllerini ortaya koyacak.
Sonuçlar, Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarından oluşan 4 kişilik ekip tarafından tasnif edilecek. Ardından da 10 kişilik Üst Kurul sonuçları masaya yatırarak en geç perşembe ya da cuma günü kamuoyuyla paylaşacak.
Temayül yoklamasının yanı sıra, kamuoyu araştırmalarından çıkan sonuçlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere kanaat önderlerince değerlendirilecek. Pazar günü yapılacak kongreye tek adayla gidilecek.
Kongrede “Kutlu yürüyüşe devam”,  “Hep beraber yürüyüşe devam”, “Büyük gün, büyük heyecan”, “Durmadan 2023’e” gibi sloganlar kullanılacak. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...