MKYK’da ağır toplar liste dışı

Düzenleyen:
MKYK’da ağır toplar liste dışı

POLİTİKA Haberleri

Genel başkan değişikliğiyle birlikte MKYK’nın da yarısı yenilendi. Çiçek, Kurtulmuş, Akdoğan, Şahin gibi isimlere yer verilmedi

AK Parti’nin en üst karar organı olan Merkez Karar Yönetim Kurulu’nda (MKYK)  sürpriz değişiklikler yapıldı. Kuruldaki mevcut üyelerin yarısına yeni listede yer verilmedi. Parti kulislerinde aynı sürprizin kabine ve parti yönetimine de yansıyacağı belirtiliyor. Geçen yıl Eylül ayında yapılan kongrede MKYK’da yer verilen isimlerin 24’ü yeni listede yer almadı. Yeni listede yer almayan isimler şöyle: Mahmut Atilla Kaya, Ayhan Sefer Üstün, Ahmet Kılıç, Aziz Babuşcu, Bülent Gedikli, Cemil Çiçek, Faruk Çelik, Mehmet Ali Şahin; Mehmet Babaoğlu, Mehmet Doğan Kubat, Mehmet Erdem, Mehmet Özhaseki, Metin Doğan, Mevlüt Çavuşoğlu, Naci Ağbal, Nihat Zeybekçi, Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik, Recep Akdağ, Selçuk Özdağ, Selçuk Öztürk, Süleyman Soylu, Yalçın Akdoğan ve Zeki Aygün.

KABİNEYE TRANSFER
MKYK’da yer verilmeyen isimlerden Çelik, Özhaseki, Çavuşoğlu, Ağbal, Kurtulmuş, Zeybekçi, Çelik, Soylu ve Akdoğan’ın yeni kabinede görev alacakları belirtiliyor. Mehmet Doğan Kubat’ın da genel merkez yönetiminden meclis grubu yönetimine kaydırılacağı ifade ediliyor. Mevcut kabinede yer alan Sema Ramazanoğlu ve Fatma Güldemet Sarı ise ilk kez MKYK’ya giren isimler arasında yer aldı. 

İMZA ATMAMIŞLARDI
MKYK’da yer verilmeyen Cemil Çiçek, Mehmet Babaoğlu ve Selçuk Öztürk; Davutoğlu’nun başkanlığı bırakmasındaki en büyük gerekçe olarak gösterilen il ve ilçe teşkilatlarına atama yetkisinin MKYK’ya devrine ilişkin karara imza atmamışlardı. AK Parti’nin 50 kişilik yeni MKYK listesi şöyle: Abdülhamit Gül, Ahmet Sorgun, Ali Aydınlıoğlu, Asuman Erdoğan, Ayhan Ogan, Ayşe Sula Köseoğlu, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Edibe Sözen, Efkan Ala, Emine Günay, Erol Kaya, F. Seniha Nükhet Hotar, Fatih Şahin, F. Güldemet Sarı, Fazilet D. Çığlık, Fevzi Şanverdi, Hamza Dağ, Hayati Yazıcı, Hüseyin Özbakır, Jülide Sarıeroğlu, Galip Ensarioğlu, Mehdi Eker, Mahmut Kaçar, Markar Esayan, Mehmet Muş, Mehmet Müezzinoğlu, Murat Baybatur, Mustafa Ataş, Mustafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Şentop, Mustafa Yel, Nurettin Canikli, Özben Gökçen, Öznur Çalık, Rabia S. Katırcıoğlu, Ravza Kavakçı Kan, Sema Ramazanoğlu, Serkan Bayrak, Şaban Dişli, Vedat Demiröz, Veysi Kaynak, Yasin Aktay, Yaşar Karayel, Zeyit Aslan ve Zeynep Alkış. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...