HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Erdoğan, Obama ve Putin'le G-20'de buluşacak

Düzenleyen: /
Erdoğan, Obama ve Putin'le G-20'de buluşacak
Erdoğan, Putin, Obama, Haber

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G20'de Obama ve Putin'le görüşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişimi ve Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyini terörist unsurlardan temizlemek için başlattığı "Fırat Kalkanı"nı, G-20 zirvesinde ABD Başkanı Baracak Obama ve Rusya lideri Vladimir Putin'le değerlendirecek. 
 
Türkiye, ABD'ye ikinci adam Joe Bide düzeyinde anlattığı darbe girişimi ve "Fırat Kalkanı" operasyonuyla ilgili tezlerini, birinci ağızdan da önümüzdeki hafta iletecek.
 
G20'DE TARİHİ ZİRVE
 
Erdoğan 4-5 Eylül tarihlerinde Çin'in ev sahipliğinde Hangzhou'da gerçekleştirilecek G-20 zirvesinde hem Putin hem de Obama ile görüşecek. G-20'nin web sitesinde, "Türkiye Başbakanı'nın katılacağı" öngürülüyordu. Ancak Erdoğan, 8 Ağustos'taki Rusya ziyaretinden Putin'le yaptığı görüşmede G-20'ye kendisinin katılacağını, "G-20'de görüşeceğiz" cümlesiyle ortaya koymuştu.
 
ERDOĞAN OBAMA İLE ÖZEL GÖRÜŞECEK
 
Cumhurbaşkanı'nın bu ifadesinin ardından, G-20 zirvesinin, ABD-Türkiye-Rusya açısından önemli bir zirveye de ev sahipliği yapacağı anlaşıldı. Obama'nın programında, "Erdoğan ile özel görüşme" yer aldı. Görüşmenin teyidi de Beyaz Saray'dan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ulaştı. Zirvede Obama ve Putin de ayrı bir görüşme gerçekleştirecek.
 
Star
Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...