HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Anayasada ilk turun öteki yüzü

Düzenleyen: /
Anayasada ilk turun öteki yüzü
Anayasa, Haber

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı sistemini içeren anayasa değişikliğinin Meclis’teki ilk tur görüşmeleri renkli görüntülere de sahne oldu.

Yücel KAYAOĞLU ANKARA
Bir haftalık Meclis Genel Kurulu mesaisi yumruklu-tekmeli kavgaların yanı sıra, ‘gülümseten’ renkli anlara da tanıklık etti. TBMM’de küslerin barıştığı, yöresel yemeklerin sergilendiği, milletvekillerinin elleriyle çay servisi yaptığı birbirinden farklı olaylar yaşandı. TBMM Genel Kurulunda 9 Ocak günü başlayıp, 15 Ocak gece yarısı biten anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri hemen hemen her gün sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. CHP Milletvekili Ali Şeker, görüşmeler boyunca profesyonel ekipmanla saatlerce canlı yayın yaptı. Bu durum CHP’li milletvekillinin, ‘Cevat Kelle’  ve ‘Şeker TV’ ismi ile anılmasına neden oldu.
KULİSLER OYUN PARKI
Uzun süren Anayasa mesaisi sebebiyle milletvekilleri çocukları ile zaman zaman TBMM’de buluştu. Özellikle kadın milletvekillerinin küçük çocuklarının akşam saatlerinden itibaren TBMM kulislerini ‘oyun parkına’ çevirdikleri dikkat çekti. Bazı milletvekillerinin kulislerde çocuklarına ders çalıştırdıkları bile görüldü.
Anayasada ilk turun öteki yüzü

Anayasada ilk turun öteki yüzü

BAHÇELİ’DEN CHP’YE AĞIR SÖZLER…

Anayasa değişiklik teklifinde Meclis’te ilk tur görüşmeleri tamamlandı. İkinci tur görüşmeleri başlamadan önce CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kritik bir hamle geldi. Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den randevu istedi. Bahçeli, yarın saat 12:00’de Kılıçdaroğlu’na randevu verdi, ardından ise Twitter mesajlarıyla CHP’ye ağır sözlerle yüklendi. MHP lideri şunları kaydetti:
∂ Allah’ın izniyle çarşamba günü (yarın) başlayacak ikinci tur görüşmelerinden sonra anayasa değişikliği milletimizin önüne gelecektir. İnancım budur. Milletten yana görünüp yine millete güvensiz ve duyarsız kalanlar bir kez daha çuvallayacaklar ve yüzleri kızarmaktan kurtulamayacaktır.
∂ Milletten ümidini kesen CHP yönetimi, milli iradeye çıkan yolları tıkamak ve hatta kullanılamaz hale getirmek için olmadık yollara sapmıştır. TBMM’de yaşanan kürsü işgalleri, kavga sahneleri, ucuz oyunlar, isnat ve iftiraya varan siyasi söylemler muhataplarını mahcup edecektir.
∂ CHP ve yanında hizalanmış kaos ittifakı, akla hayale gelmedik senaryolarla milletin kaderine sahip çıkma hakkını gasp etmeye kalkıştılar.
∂ Türk milleti birliğini, dirliğini ve bekasını mahfuz tutarak geleceğe korkusuzca yürüyecektir. Ortak milli çıkar, kişisel gaye ve hırslara kurban edilmeyecektir. Hizip odaklarının kuru gürültüleri, sinsi faaliyetleri dikiş tutmayacaktır.
∂ Fırtınalı denizlerde seyir halindeyken, felaketlerden uzak durmak için hem doğru pusula hem de rota düzeltmeleri şarttır.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...