Erdoğan: İdamı millete götürebiliriz

Düzenleyen:
Erdoğan: İdamı millete götürebiliriz

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların “İdam isteriz” sloganına cevap verdi: Bunun için de bir referandum yolu açabiliriz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Millet idam diyorsa mesele bitmiştir. Eğer parlamentodan bu çıkmıyorsa bir referandum talebini şimdiden hatırlatıyorum” dedi.
Erdoğan, Manisa Cumhuriyet Meydanı’ndaki toplu açılış törenindeki konuşmasında, 220 milyon lira tutarındaki kamu, belediye ve özel sektör yatırımlarının şehre hayırlı olmasını diledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 14 yılda Manisa’nın 18 milyar liralık yatırımla yepyeni bir çehreye kavuştuğunu, şimdi ise yeni yatırımlarla Manisa’nın daha büyük hedeflere doğru ilerleyeceğini kaydetti.
Meclisin ve yargının görevlerini yeniden tanımlayarak, bu kurumları güçlendireceklerini belirten Erdoğan şöyle konuştu: Ne diyor CHP? Diyor ki; ‘Bunlar Meclisi kaldıracaklar.’ Yalan konuşma, doğru konuş. Tam aksine Meclis’in gücünü artırıyoruz, denetim gücünü artırıyoruz. Cumhuriyetimizi daha güçlü bir demokrasiyle daha güçlü bir yönetimle taçlandırıyoruz. 
Hani bu ana muhalefet ve onun malum takıntıları var. Ne diyor? ‘Bunlar rejim değiştirecek’ Bizim rejimle mejimle işimiz yok. Rejim sorunu bu ülkenin 1923’te bitti. Bizim şu anda yönetim sistemiyle sorunumuz var. Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık bunları birleştiriyoruz güçlü bir yürütme organı oluşturuyoruz. Ama bunlar bundan anlamaz. Bugüne kadar bunlara 5 tane koyun ver, kaybedip gelirler.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdam talebinin parlamentoya gelmesi durumunda onaylayacağını belirterek “Temennim odur ki parlamentodan geçtiği anda bana geldiğinde ben bunu onaylarım. Fakat bir sıkıntı anayasa değişikliği gerektiriyor. Gerekirse bunun içinde bir referandum yolu açabiliriz. Eğer parlamentodan bu çıkmıyorsa bir referandum talebini şimdiden hatırlatıyorum. Onun içinde gene millete gideriz. Millet idam diyorsa mesele bitmiştir” ifadelerini kullandı.
Erdoğan konuşmasında zayıf yönetimler yüzünden ülkede siyasi ve ekonomik krizlerin eksik olmadığını da belirterek özetle şunları kaydetti: 
Biz bu sistemi sadece ve sadece milletimiz için istiyoruz. Türkiye hedeflerine daha kolay ulaşsın diye istiyoruz. Türkiye terör örgütleriyle mücadelesini daha güçlü sürdürsün diye bu sistemi istiyoruz. Türkiye, bölge ve dünyada etkin bir ülke hâline gelsin diye istiyoruz. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden 57’si başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Ülkemize diz çöktürmeye uğraşanlara karşı güçlü mücadele vermek için bu sistemi istiyoruz. Türkiye darbelerin, muhtıraların sancısını çekmesin diye istiyoruz.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...