Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği Dijital Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA Tasarruf Ortağım YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Gazete Aboneliği Dijital Gazete Aboneliği
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2026 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. MHP 9 ilde miting yapacak
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Politika

MHP 9 ilde miting yapacak

Son Güncelleme: 01 Mart, 2017 - 16:40
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
MHP 9 ilde miting yapacak
Fotoğraf Başlığı MHP 9 ilde miting yapacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, 16 Nisan referandumu öncesi 9 ilde miting yapacaklarını açıkladı

Kaydet
a- | +A

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, anayasa değişikliği için 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması öncesinde mitingler düzenleyeceklerini belirterek, "Mitinglerimiz için Elazığ, Bursa, Kayseri, Eskişehir, Sakarya, Ankara, Afyonkarahisar, Antalya, İstanbul ilk etapta planlanan şehirler. Sahada propaganda faaliyetleri devam ederken yenileri eklenir. Ama ilk etapta bu 9 il." dedi. Yalçın, AA muhabirine, MHP'nin halk oylamasına kadar sahada yapmayı planladığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

MHP'nin, anayasa değişikliğinin gündeme geldiği ve TBMM'de görüşülmeye başladığı andan itibaren sahada olduğunu söyleyen Yalçın, "MHP her siyasi hareketten önce, bu anayasa değişikliğinin ne anlama geldiğini daha görüşmeler sırasında insanlarımıza izah etmeye başladı." diye konuştu.

Bu çerçevede bilgilendirme amacıyla genel merkez yöneticileri, başkanlık divanı üyesi ve milletvekillerinin katılımıyla yapılan ve 26 Kasım 2016'da Bursa'da başlayan kapalı salon toplantılarını hatırlatan Yalçın, bu toplantıların şu ana kadar Bursa, İstanbul, Trabzon, İzmir, Gaziantep, Kocaeli, Zonguldak, Muğla, Denizli, Samsun, Hatay, Erzurum, Aydın, Konya, Eskişehir ve Antalya'da düzenlendiğini söyledi.

Yalçın, bu toplantılarda, "MHP'nin ne yapmaya çalıştığı, cumhurbaşkanlığı hükümet modelinin ne anlama geldiği, buna neden ihtiyaç duyulduğu ve MHP'nin neden böyle bir siyasi girişimde bulunduğu"nun gerekçeleriyle anlatıldığını kaydetti.

Kapalı salon toplantılarının devam edeceğini aktaran Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bundan sonrası için planladığımız iller Adana, Tekirdağ, Elazığ, Nevşehir, Kayseri, Sakarya, Çorum, Bartın, Manisa, Giresun, Uşak, Ordu, Burdur, Niğde ve Tokat. 4 Mart'ta Adana'da, 5 Mart'ta Tekirdağ'da ve 18 Mart'ta Kayseri'de yapacağız.

40 büyük ilde bu toplantıları ilk etapta gerçekleştirmeyi hedef olarak tespit ettik. Bunu önemsiyoruz. Çünkü burada kendi kitlemize olayı anlatıyoruz. Kendi kitlemiz daha sonra, teşkilatın her kademesindeki isimler olduğu için, açık hava toplantıları, halka gidişler başladığında onlar bu bilgilerle hareket edecekler. Afişlerle, broşürlerle, kitapçıklarla bunu destekleyeceğiz. Bütün bunlarla halkın karşısına giderek 'evet' oyunun çoklaştırılması anlamında gayret sarfedecekler." Yalçın, partililere sahada çalışma imkanı kalması için toplantıları mart ayının ortalarında ya da üçüncü yarısında bitirmeyi planladıklarını söyledi.

"Partililerimizden bir endişemiz yok"

Kapalı salon toplantılarının küçümsenmemesi gerektiğini dile getiren Yalçın, şunları kaydetti:

"Bu toplantıları çok önemsiyoruz ve çok tesirli olduğu kanaatindeyim. Şimdi bir de bizim tabanla çok oynanıyor. MHP'nin mensuplarına, partililerimize haksızlık yapılıyor. Bu kadar üzerinde oynanacak bir yapı değil Milliyetçi Hareket yapısı. Neyi, nasıl yapacağını bilir, düşünür ve sandığa giderken partisinin neyi planladığını anlayabilecek kudrettedir. Bizim o anlamda partililerimizden ve mensuplarımızdan bir endişemiz yok, 'evet' noktasında. Ama onları da bilgilendirmek gibi bir mecburiyetimiz var. Onu da izah etmek zorundayız. Bunu önemsememizin nedeni de dışarıdan gelen tesirlerin bizim yapımız üzerinde olumsuzluk oluşturmamasını çalışmamızdır." Halk oylaması çalışmaları için ayrıca bir tanıtım toplantısı yapmayacaklarını kaydeden Yalçın, Konya'da yaptıkları toplantının aynı zamanda tanıtım, başlangıç ve benimsenen sloganı takdim toplantısı olduğunu ifade etti.

İlk etapta 9 ilde miting

Yalçın, AK Parti ile bir miting yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruya, şu yanıtı verdi: "Açık hava mitingleri yapacağız. Bunların planlaması üzerinde çalışıyoruz. Mitinglerimiz büyük illerden başlayarak olur. Kendi mitingimiz olacak. Biz biraz da bölgesel düşünürüz. Mitinglerimiz için Elazığ, Bursa, Kayseri, Eskişehir, Sakarya, Ankara, Afyonkarahisar, Antalya, İstanbul ilk etapta planlanan şehirler. Sahada propaganda faaliyetleri devam ederken yenileri eklenir. Ama ilk etapta bu 9 il.

Şu ana kadar AK Parti'den bir teklif gelmedi, bizden de böyle bir teklif gitmedi. Biz MHP olarak kendi kampanyamızı kendimizin yürütmesi konusunda kararlıyız. Biz 48 yıllık bir partiyiz. Defalarca seçime girmiş, referandum yürütmüş bir siyasi hareket olarak neyin, nerede ve nasıl yapılması gerektiğini, halka nasıl ulaşılması gerektiğini iyi bildiğimizi zannediyorum. Bu noktadan hareket edersek AK Parti kendi kampanyasını yapacak, biz kendi kampanyamızı yapacağız. Ama Genel Başkanımızın genelgede ifade ettiği gibi belli illerde arkadaşlarımız, teşkilatlarımız birbirlerinin mitinglerine, toplantılarına gidiyorlar. Bunda bir beis yok. Zaten kastedilen de bu. İlerde ihtiyaç duyulur mu? Onu şimdiden söylemek oldukça zor. Ama temelde ve prensipte kampanyalar ayrı yürüyecek." Yalçın, "AK Parti ile birlikte miting yapma konusunda bir kıstasınız var mı?" sorusuna, "Öyle bir kıstasla kendimizi sınırlamaya gerek yok." karşılığını verdi.

"Sosyal medyada çok hoş şeyler de çıkıyor"

Halk oylamasına yönelik kitapçıkların hazırlığının sürdüğünü belirten Yalçın, bu süreçte ana sloganlarının "Bu ülke için bir yeminimiz var, vazgeçilemez" olduğunu anımsattı.

"Millet için, devlet için, Cumhuriyet için, Türkiye için evet" sloganının da kullanılacağını ifade eden Yalçın, " 'Evet'i farklı da söyleyebiliyorlar. 'Elbette evet, millet için evet, ilelebet devlet' şekliyle versiyon var. Sosyal medyada çok hoş şeyler de çıkıyor. Arkadaşlar temayı bozmamak kaydıyla bu tip slogan üretme konusunda serbestler." dedi.

Kitapçığın ilk sayfası ile broşürler ve afişlerde ana sloganın yer alacağını ifade eden Yalçın, kitapçığın içinde anayasa değişikliğinin neleri getirdiğinin, MHP'nin bu değişikliğe "evet" derken ülkenin hangi pozisyonunu düşündüğünün anlatılacağını sözlerine ekledi.

-"Hukuki olarak tedbirini alırız"

Parti içinden "hayır" kampanyası yürütenlerin durumuna ilişkin soru üzerine Yalçın, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ile eski milletvekili Sinan Oğan'ın disipline sevk edildikleri andan itibaren partiyle bağlarının askıya alındığını kaydetti.

Bu kişilerin "hayır" kampanyası yürütürken MHP'nin sembollerini kullanamayacaklarını ifade eden Yalçın, "Öncelikli olarak konumlarını Merkez Disiplin Kurulunun bir karara bağlaması lazım. Onu bekliyoruz. Ancak MHP'nin bayrak, rozet, afiş gibi kendi alametlerini kullanma gibi bir ısrar içerisinde olurlarsa onun da hukuki olarak tedbirini alırız." dedi.

Yalçın," Bu isimlerin bizim için artık bir kıymeti harbiyesi kalmamıştır. Partiyle ilişkileri kesilmiş, başka partilerin eşik bekçileri olmuş, bizi fazla bağlamaz. Nerede, nasıl siyaset yapmak istiyorlarsa, hangi siyasi partinin vesayeti altına girmek istiyorlarsa girsinler. Biz yolumuza, işimize bakalım." değerlendirmesinde bulundu.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 01 Mart, 2017 - 16:40
Haberle İlgili Daha Fazlası
Genel İnternet Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Savaş uçakları havalandı! Oruç Reis'in hamlesi Atina'yı ayağa kaldırdı
    Savaş uçakları havalandı! Oruç Reis'in hamlesi Ati...
    Kaydet
  • 2
    Torunu için 46 yıl sonra sınava girdi! Türkiye birinciliği gururunu yaşadı
    Torunu için 46 yıl sonra sınava girdi! Birincilik ...
    Kaydet
  • 3
    1 milyon TL'nin aylık getirisi ne kadar? İşte kâr payı oranlarında son durum
    1 milyon TL'nin aylık getirisi ne kadar? İşte kâr ...
    Kaydet
  • 4
    AHBAP soruşturmasında tutuklanmıştı! Oğuzhan Uğur'un hırsızlıktan kaydı çıktı
    Oğuzhan Uğur'un hırsızlıktan kaydı çıktı
    Kaydet
  • 5
    Yunanistan'ın yapamadığını Türkiye yaptı! Akdeniz gazı Avrupa'ya akacak
    Yunanistan'ın yapamadığını Türkiye yaptı! Akdeniz ...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla Kılıçdaroğlu: Kahraman mı hain mi?
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş Formül belli, hak belli: Her emekliye kendi maaşı kadar promosyon!
    Kaydet
  • Ferhat  Ünlü
    Ferhat Ünlü Yeni dünya krallığında yapay zekâ
    Kaydet
  • Meryem Aybike Sinan
    Meryem Aybike Sinan KKTC ve TDT üyesi ülkelerin yaklaşımı…
    Kaydet
  • Anlat Derdini Feridun Ağabey'e
    Anlat Derdini Feridun Ağabey'e Kendime bile yalan söylemek zorunda mıyım?
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • İyi Finans’ta hedef, 75 şube ve dijitale yatırım
    İyi Finans’ta hedef, 75 şube ve dijitale yatırım
    Kaydet
  • Premier Lig devi rotayı F.Bahçe'nin yıldızına çevirdi
    Premier Lig devi rotayı F.Bahçe'nin yıldızına çevirdi
    Kaydet
  • Zehirli ama ölümcül değil, Kızıldeniz’den Mersin’e sürüklendi!
    Zehirli ama ölümcül değil, Kızıldeniz’den Mersin’e sürüklendi!
    Kaydet
  • 'Bölgesel asgari ücret' modeli mümkün mü? İsa Karakaş kritik noktaya dikkat çekerek uyardı
    'Bölgesel asgari ücret' modeli mümkün mü? İsa Karakaş kritik noktaya dikkat çekerek uyardı
    Kaydet
  • Türkiye bir ayda 149 felaket yaşadı!
    Türkiye bir ayda 149 felaket yaşadı!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Aziz Yıldırım'ı sinirlendiren teklif!
Aziz Yıldırım'ı sinirlendiren teklif! "Satılık futbolcum yok size"
Kaydet
Sürpriz program! Hakan Fidan köy kahvesinde vatandaşları dinledi
Hakan Fidan köy kahvesinde vatandaşları dinledi
Kaydet
Casemiro sürprizi! Yıldız oyuncunun transferi resmen açıklandı
Casemiro sürprizi! Resmen açıklandı
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2026 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası
|
Haber Özeti
Yükleniyor...
Seslendirme

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.