AK Parti kongresi başladı! Dümen Reis'te

Düzenleyen:
AK Parti kongresi başladı! Dümen Reis'te

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurucusu olduğu partiye 998 gün sonra yeniden genel başkan olacağı kongre başladı. Kurulduğu 14 Ağustos 2001’den bugüne kadar 5 olağan, 2 olağanüstü kongre süreci geçiren AK Parti’de, 3. Olağanüstü Büyük Kongre diğerlerinden farklı olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yeniden genel başkan olacağı kongreyle Türkiye’de cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemine geçişte önemli bir adım daha atılmış olacak. Parti yönetimi de yenilenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım saat 11.20'de kongre alanına geldi.
Erdoğan, kongre için sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplanan kalabalığı selamladı.

DOMBRA'YLA KARŞILANDI
Salona girmeden önce, dışarıda bekleyen yüz binlerce AK Partiliye hitap eden Erdoğan'ı, salona girdiğinde ise Dombra müziği eşliğinde bir o kadar insan karşıladı.

 

Erdoğan kongre salonuna girdi

İŞTE TARİHİ KONGREDEN GÖRÜNTÜLER

ERDOĞAN'IN İLK AÇIKLAMALARI
Başbakan'dan sonra mikrofonu eline alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre salonu dışındakilere seslendi.

Kısa bir açıklama yapan Erdoğan, "Sizleri 998 gün sonra en kalbi duygularla selamlıyorum. Fiili bir ayrılığımız vardı ama bugün yine sizlerle beraberiz. Heyecanı paylaşmak üzere buradasınız. İzmir'den gelen bir midibüste bir kazanın olması bizleri üzdü. Allah'a hamd ediyoruz herhangi bir ölü söz konusu değil, yaralılarımıza şifalar diliyorum.

AK Parti kongresi başladı! Dümen Reis'te

BİNALİ YILDIRIM'A TEŞEKKÜR ETTİ
Siz kardeşlerime bu uzun yolculukta, 'uzun ince bir yoldayız dedik ya', gündüz gece yürümeye devam edeceğiz. Emaneti bugünlere kadar taşıyan değerli yol arkadaşım, gönüldaşım Binali Yıldırım Bey'e de bir kez daha teşekkür ediyorum.

DURMAK YOK, YOLA DEVAM
Durmak yok, yola devam. Çok çalışacağız. Bizim kapı kapı dolaşma geleneğimiz var, devam edeceğiz. Gerek hanım kardeşlerim gerek gençler gerek ana kademe çok çalışacağız. Üzerimizdeki spekülasyonları sandıktan cevabını vererek yok edeceğiz.

Sizleri daha fazla bekletmeden içerideki kardeşlerimizle ekranda buluşturalım istiyorum. Allah yar, yardımcımız olsun diyorum." dedi.

 

AK PARTİ'DE ERDOĞAN HEYECANI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının ardından Başbakan Yıldırım ile kongre salonuna giriş yaptı.

AK Parti'de ikinci Recep Tayyip Erdoğan dönemi

SLOGANLAR ATILDI

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi için delegeler ve partililer Ankara Spor Salonu'na geldi. Kongre için binlerce partili, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplandı. Ankara dışından otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanından tezahüratlar eşliğinde kongrenin düzenleneceği salona kadar yürüdü.
Kongre salonunda, 'Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek', Yürüyeceksin, gençler yürüyecek arkandan', FETÖ, PKK, DAEŞ topunuz gelin' sloganları atılıyor.

Kongreye partililer 81 ilden 565 otobüsle geldi. Merkez Karar Yönetim Kurulu ve parti tüzüğünü değişeceği kongrede bin 470 delege oy kullanacağı öğrenildi. Ana sloganı 'Yeni Atılım Dönemi: Demokrasi,Değişim,Reform' olan kongrede, 'Bir şarkısın sen ömür boyu sürecek', Yürüyeceksin, gençler yürüyecek arkandan', FETÖ, PKK; DAEŞ topunuz gelin', 'Güven demek, vefa demek, can demek, Erzincan demek', 'Değişimin lideri, milletin partisi' pankart ve afişleri yer aldı.

AK Parti kongresi başladı! Dümen Reis'te

KUMANYA VE SU SERVİSİ YAPILDI

Spor salonu önünde ve çevresinde bekleyenlere kumanya ve su servisi yapılırken partililer, emniyet kontrol noktalarında yapılan aramanın ardından salona alındı.

ÇADIR VE DEV EKRANLAR KURULDU

Salona giremeyen partililer için dışarıda çadır ve dev ekranlar kuruldu.
Salon içinde ve dışında AK Parti seçim şarkıları çalınırken, partililer şarkılara eşlik etti ve tezahüratlarda bulundu

AK Parti kongresi başladı! Dümen Reis'te

ATATÜRK, ERDOĞAN VE YILDIRIM POSTERLERİ YER ALDI

Dev Türk bayrağı asılan salonda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri yer aldı.

AK Parti kongresi başladı! Dümen Reis'te

DAVETİYELERDE YILDIRIM İMZASI

Kongre için basılan davetiyelerde Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım imzalı, "Partimizin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne teşrifleriniz bizleri onurlandıracaktır." mesaj yer aldı. Kongreye, siyasi parti temsilcileri, önceki dönem milletvekilleri, AK Parti'nin kuruluşundan bugüne görev yapan il başkanları, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, engelli vatandaşlar, şehit ve gazi ailelerinin yanı sıra yabancı temsilciler de davet edildi. Türkiye genelinden, 60 binin üzerinde katılımcı, bin 500 otobüsle Ankara'ya gelecek. Kongrenin yapılacağı Ankara Spor Salonu'na girişler, sabahın erken saatlerden itibaren başlayacak. Kongreyi, yerli ve yabancı basın kuruluşlarından 600 civarında gazeteci takip edecek.

AK Parti kongresi başladı! Dümen Reis'te

BİNLER ORAYA AKIN ETTİ...

Kongre için yoğun güvenlik önlemleri alındı.Ankara dışından otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanından tezahüratlar eşliğinde kongrenin düzenleneceği salona kadar yürüdü.  Ankara Arena'ya gelen partililer tek tek aranarak kongre salonuna alındı. Salona giremeyen partililer için dışarıda çadır ve dev ekranlar kuruldu.Dev Türk bayrağı asılan salonda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri yer aldı.

AK Parti kongresi başladı! Dümen Reis'te

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI 

Kongre için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Ankara Arena'ya gelen partililer tek tek aranarak kongre alanına alındı. Kongre nedeniyle Cumhuriyet Caddesi (Gar Kavşağı-Baruthane kavşağı arası ile giriş ve çıkışları, Baruthane Kavşağı- Ulus Kavşağı arası, İstanbul Caddesi-Baruthane Kavşağı arası çift taraflı yan varyantlar), Hipodrom Caddesi-Talatpaşa Bulvarı (Ulaştırma Kavşağı ile Opera Köprüsü arası tüm giriş ve çıkışları/Gar Kavşağı alt geçidi dahil) ve Kazım Karabekir Caddesi’nin (Anadolu Meydanı-İstanbul Caddesi arası) araç trafiğine kapatıldı. 

Engelliler için özel tedbirler

Engelli vatandaşlar salona kolay ulaşımı ve salon içinde rahat hareket etmesi için özel tedbirler alındı. Görme engelliler, kendileri için hazırlanan özel alfabeli davetiyeler ve yaka kartları ile salona girecek. Konuşmalar işitme engellerin anlayabilmesi için de işaret dili ile anlatılacak.

AK Parti kongresi başladı! Dümen Reis'te

5.000 polis görev yapacak 

Kongrede en üst seviyede güvenlik protokolü uygulanacak. Güvenliği çevik kuvvet, güvenlik şube, terör, trafik ve özel harekât ekipleri başta olmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğünün bütün birimlerinden 5.000 polis sağlayacak. Kongre süresince bir polis helikopteri de sürekli uçarak, yerdeki birimlerin koordinasyonuna yardımcı olacak. Kongrede atlı polislerin de görev yapması bekleniyor. Emniyet güçlerinin dışında binden fazla teşkilat mensubu da güvenlik görevlilerine yardımcı olacak. Kongrenin yapılacağı Ankara Spor Salonu’nu çıkan yollar kongre öncesinden kongre bitimine kadar bariyerlerle kapatılacak. 

AK Parti kongresi başladı! Dümen Reis'te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 998 gün sonra yeniden o koltukta... 27 Ağustos 2014’te yapılan 1. Olağanüstü Büyük Kongre’de Genel Başkanlık görevini Ahmet Davutoğlu’na bırakan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yapılacak 3. Olağanüstü Büyük Kongre ile bir kez daha Genel Başkanlık koltuğuna oturacak. 60 binden fazla kişinin katılımıyla AK Parti’nin en coşkulu kongresi olması beklenen kongrede Genel Başkanlık seçiminin yanı sıra parti yönetim organlarında da ‘gençleşme’ seçimi yapılacak. Kongrede ayrıca önemli tüzük değişikliklerine gidilerek “Genel Başkan Vekilliği” görevi ihdas edilecek. Çarşamba günü yapılacak kapalı Grup toplantısında yeniden AK Parti TBMM Grup Başkanı görevine seçilecek olan Yıldırım, böylece Başbakanlık görevinin yanı sıra AK Parti TBMM Grup Başkanı ve AK Parti Genel Başkan Vekili görevlerini birlikte yürütebilecek.

ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER
 AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı dün düzenlediği basın toplantısında kongrede tüzüğün 9 maddesinde değişiklik gerçekleştirileceğini söyledi. Yapılacak önemli tüzük değişiklikleri şunlar: AK Parti Tüzüğü’nde 77/A madde numaralı ‘Genel Başkan Vekili’ başlıklı yeni bir madde ihdas edilecek. Madde şu ifadeleri içerecek: Genel başkan vekili, MKYK üyeleri arasından genel başkan tarafından belirlenir. Genel başkan vekili, genel başkanın verdiği görevleri ifa eder, yetkileri kullanır. Genel başkanın yokluğunda, genel başkan vekili MKYK ve MYK toplantılarına başkanlık eder. Bu madde hükmü yan kuruluşlar ile genel merkez dışındaki teşkilat kademelerinde uygulanmaz. Partide her seçim dönemi tartışılan 3 dönem kuralını esnetme konusunda Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’na (MKYK) tam yetki verilecek.
 

Son dakika: AK Parti’de ikinci Erdoğan dönemi

RABİA DA TÜZÜĞE GİRDİ
 Parti tüzüğünün 4. maddesine, 16. fıkra olarak “AK Parti, çoklu devlet geleneğimizin üzerine bina edildiği ‘insanı yaşat ki, devlet yaşasın’ ilkesini siyasetinin merkezi olarak görür. Milletin tüm fertleri, hiçbir ayrım gözetilmeksizin ülkemizin birinci sınıf vatandaşlarıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm vatandaşları tek bir milleti teşkil eder. Bayrağımız, bağımsızlığımızın ortak sembolüdür. Şehitlerimizin emaneti olan, milletimizin üzerinde yaşadığı, bayrağımızın özgürce dalgalandığı toprak vatanımızdır. Devlet, milletimizin ortak eseridir. AK Parti yukarıda belirtilen temel amaç ve hedefler doğrultusunda ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ anlayışını sarsılmaz bir ilke olarak kabul eder” ibaresi eklenecek. Kongrede tüzüğün disiplinle ilgili maddelerinde de önemli değişikliğe gidilecek.  Tüzüğün 116. maddesinde disiplin yaptırımları bakımından geçici ihracı gerektiren 3 fıkra partiden kesin ihraç düzenlemesini içeren 117. madde kapsamına alındı. Bu fıkralar şunlar:
> Seçimlerde partiden olur almadan bağımsız aday olmak. Diğer partilerin ya da bağımsız adayların propagandalarını yapmak veya parti adayları aleyhine çalışmak.
> Partiyi ve parti çalışmalarını alet ederek, çıkar sağlamak. Partili olmayı nüfuz olarak kötüye kullanmak.
> Usulüne uygun olarak alınmış grup kararlarına uymamak.

AK Parti kongresi başladı! Dümen Reis'te

HAFTA SONUNA KADAR KABİNE DEĞİŞEBİLİR

Bugün yapılacak kongrenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın ya da en geç salı günü, yeni seçilen MKYK’yı toplayarak MYK’nın yeni üyelerini belirlemesi bekleniyor. Kabine değişikliğinin de bu hafta sonuna kadar yapılacağı belirtiliyor.

Kucaklayıcı  tarihî konuşma

Ana sloganı “Yeni Atılım Dönemi” olarak belirlenen kongrede AK Parti’nin Türkiye siyasetine girdiği 2001 yılından bu yana Türk demokrasisini geliştirdiği, gerçekleştirdiği reformlarla değişimin öncüsü olduğuna dikkat çekilerek, bu reformların yeni atılım dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öncülüğünde devam edeceği vurgulanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci AK Parti Genel Başkanlığı dönemini başlatacak olan kongrede ayrıca Erdoğan’ı anlatan “Sağlam İrade, Kurucu Lider”, “Sağlam İrade Güçlü Türkiye”, “Değişimin Lideri, Milletin Partisi, “Kurucu Liderle Tam Yol İleri” sloganları kullanılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplumun bütün kesimlerini kucaklayan tarihî bir konuşma yapması bekleniyor.

 

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...