HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Başbakan Yıldırım: Kısıtlamalar Mayıs'ta kaldırılacak

Düzenleyen: /
Başbakan Yıldırım: Kısıtlamalar Mayıs'ta kaldırılacak
Binali Yıldırım, Haber

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, Gürcistan'a yapacağı resmi ziyaret öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirdiği açıklamada, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev ile yapılan görüşmeye değindi. Yapılan görüşme doğrultusunda Türk firmalarına yönelik kısıtlamaların kaldırılması yönünde anlaşmaya varıldığını belirten Başbakan Yıldırım, 6 Türk firmasına yönelik kısıtlamaların Mayıs ayı içerisinde kaldırılacağını açıkladı.

Başbakan Yıldırım, Rusya ile Türkiye arasındaki gelişmelerde gündemde kalmayı sürdüren "domates" konusunda ise mevsimsel taleplere göre hareket edileceğini ifade etti.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı, artık bitirilme aşamasına gelmiştir"

"Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı, artık bitirilme aşamasına gelmiştir. Bu yıl bitmeden inşallah bu hatta tren çalıştırmaya başlayacağız. Böylece geçtiğimiz hafta Çin'de yapılan Orta Koridor Bir Yol Bir Kuşak Projesi'nin önemli bir halkasını, Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan olarak tamamlamış oluyoruz."

"Rusya ile normalleşme sürecinde yeni bir adım daha attık"

"Rusya Federasyonu Başbakanı Sayın Dmitri Medvedev ile bir araya geldik. İkili konuları gözden geçirdik ve uçak krizinden sonra normalleşme sürecinde yeni bir adım daha attık. Attığımız bu adıma göre, normalleşmeye esas birçok kısıtlama tamamen kaldırılmış durumda. Neler oldu? Müteahhitlik hizmetleri, teknik müşavirlik, seyahat acentası, turizm işletmeciliği-otelcilik, kamu ihaleleri, ağaç işleme olmak üzere 6 alanda Türk firmalarına uygulanan yasak, kısıtlamalar mayıs ayı içerisinde kaldırılma kararı alınmıştır." 

"Domatesle ilgili biraz daha zamana ihtiyaç var"

"Domates, bu ilişkilerin (Türkiye-Rusya) sembolüne dönüştü. Aslında domates dışında hemen hemen her konuda ciddi ilerleme sağlandı. Domates konusunda hassasiyetimizi de onlara ilettik. Açıkçası domatesle ilgili biraz daha zamana ihtiyaç var ama bu ortak bildiride, burada da bir hüküm yer aldı. O hüküm nedir? Mevsimsel ithalata izin verilmesi yoluyla ilk adım atılmış oldu. Yani mevsimsel talepler, ihtiyaçlar dikkate alınarak bir adım atılabilecek. Daha sonra da tabii, tamamen bu konunun çözülmesi için gerekli girişimler, gayretler devam edecek. Tabiatıyla Rusya da kendi tarım sektörünü, kendi üretim imkanlarını da kollamak, gözetmek ihtiyacı duyuyor. Buna da biz saygı gösteriyoruz." 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...