Erdoğan Batı'ya seslendi: Belge, şehitlerimiz

Düzenleyen:
Erdoğan Batı'ya seslendi: Belge, şehitlerimiz

POLİTİKA Haberleri

“FETÖ’nün ihanetini unutmayacağız, unutturmayacağız. Batı bize ‘Hani belge’ diyor... 250 şehidim, 2 bin 193 gazim var, ne belgesinden bahsediyorsun?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bundan sonra ülkemizde hiçbir şey 15 Temmuz öncesi gibi olmayacak. Bu millet zillete asla rıza göstermeyecek” dedi. Külliye’de düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programında konuşan Erdoğan, 15 Temmuz gecesi meydanları doldurarak darbecilere meydan okuyan vatandaşlara şükranlarını sundu. “Şu anda burada kelimelerin kifayetsiz kaldığı, düşüncelerin ve duyguların ancak kalplerden kalplere giden o gizli yolla ifade edildiği bir andayız.” diyen Erdoğan, salonda bulunan şehit ailelerine ve gazilere “Burası milletin evi, sizin eviniz” şeklinde seslendi.

Erdoğan özetle şunları kaydetti:
“Birilerinin gelmeye ayaklarının varamadığı yer değil burası, burası sizin eviniz. Hamdolsun bizim milletimizle gönül bağımız hiç kopmadı. Milletimiz ne hissediyorsa biz de onu hissettik. Milletimiz neye öfkeleniyorsa biz de ona öfkelendik, milletimiz neyi özlüyorsa biz de onu özledik, kırk yıldır bu çizgiden hiç sapmadığımız için attığımız her adımda milletimizi yanımızda bulduk. Bu yüzden milletimize hâkim olmaya değil, hadim olmaya geldik. Önce bizi küçümseyerek milletten uzak tutmaya çalıştılar. Bunu başaramayınca cezaevine attılar. Yine netice alamayınca siyaset yoluyla hizmet etmemize engellemeye kalktılar. Bunu yapamayınca milletin verdiği yetkileri sinsi yollarla elimizden almaya çalıştılar. Sonunda işi 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi canımıza kast etmeye kadar götürdüler. Çanakkale’den aldığımız cesaretle ve öz güvenle Kurtuluş Savaşımızı zafere taşıdık. 15 Temmuz bizim yeni Çanakkale’mizdir, Dumlupınar’ımızdır, Sakarya’mızdır. Yıllardır darbelerin, müdahalelerin, vesayet güçlerinin pençesinde kıvranan bu millet, 15 Temmuz’da şahlanışını ifade etmiştir. Milletimiz bir daha asla, FETÖ gibi, inancını eğitim ve hayırseverlik duygularını sömürerek, ihanet zehrini damarlarına zerk etmek isteyen örgütlerin, ülkesinde boy göstermesine meydan vermeyecektir. Rabbimizin bize en büyük ihsanı olan irademizi, aklımızı kesinlikle kimseye ipotek etmeyeceğiz. Bölücü gayelerle milletimizin içine etnik veya mezhebi fitne sokmaya çalışanlara karşı da aynı yolu izleyeceğiz.
15 Temmuz’u, FETÖ’nün ihanetini unutmayacağız, unutturmayacağız. Darbe girişimi yönetenleri, onlara destek olanları unutmayacağız, unutturmayacağız. Batı bize ne diyor biliyor musunuz; hani belge diyor. Daha ne belgesi olacak 250 şehidim 2 bin 193 gazim var. Ne belgesinden bahsediyorsun?

Erdoğan Batı'ya seslendi: Belge, şehitlerimiz

NÖBET ZAMANI

15 Temmuz’da TBMM’de özel oturum yapılacak. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki tören alanına 21.15 gibi varmayı planlıyoruz. Burada Kur’ân-ı kerim tilavetinden sonra milletimize hitabımız olacak. Külliyede kılacağımız namazın ardına da tam karşımızda bulunan şehitler anıtının açılışını gerçekleştireceğiz. Türkiye genelindeki demokrasi nöbetleri 16 Temmuz Pazar günü saat 24.00’e kadar devam edecek. Şu anda burada 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı 00.13’te okunan salalarla başlayıp, 16 Temmuz’u 17’sine bağlayan gece yarısına kadar sürecek demokrasi nöbetlerini resmen ilan etmiş oluyorum” diye konuştu.

Erdoğan Batı'ya seslendi: Belge, şehitlerimiz

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...