Başbakan Yıldırım: Örgütler, iktidarı birbirine devrediyor

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: Örgütler, iktidarı birbirine devrediyor

POLİTİKA Haberleri

“Afrin ve İdlib’de terör örgütleri birbirinden iktidarı devralıyor. Bunun bedelini de orada yaşayan masum insanlar ve Türkiye ödüyor.”

Yücel Koç

Başbakan Binali Yıldırım, sınır güvenliğinin tehdidi durumunda gereken cevabın misli ile verileceğini söyledi. Yıldırım, Singapur’a hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını cevapladı. “Afrin’e ve İdlib’e yönelik operasyon yapılacak mı?” sorusu üzerine Yıldırım, şunları kaydetti: Buralar kaynayan kazan gibi. Burada kimin eli kimin cebinde belli değil. Terör örgütleri maalesef her birisi diğerinden iktidarı devralıyor ve ciddi bir istikrarsızlık var. Bunun bedelini de orada yaşayan masum insanlar ödüyor, bir de Türkiye... Türkiye buraya komşu olduğu için terör tehdidi sürekli mevcut. Bu sabah 5 DEAŞ örgüt mensubu sınırı izinsiz geçmek isterken yakalanarak etkisiz hâle getirildi. Kontrol altına alındı.
Türkiye’nin, ülkenin sınır güvenliği bakımından, milletin can ve mal güvenliği bakımından var olan tehdit ister içeride, ister dışarıda olsun gereken cevabı vereceğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:
Dün olduğu gibi bundan sonra da hiç tereddüt etmeden bu cevabı veririz. İran, Rusya veya diğer ülkelerin askerî personelinin genelkurmay başkanlarının veya üst düzey siyasetçilerin gelip gitmesi gayet normal. Çünkü Suriye’de kalıcı bir barış sağlanması için müşterek bir çalışma var. Bir Astana süreci var. Ayrıca koalisyon güçleriyle yaptığımız çalışmalar var. Amaç sağlanan geçici ateşkesin kalıcı hale getirilmesi ve Suriye için nihai barış sürecinin sağlanması. Buna yönelik teklifler var, çabalar var. Bunlar gelip Türkiye ile istişare ediyorlar, olay bundan ibaret. Tabii ki Suriye’nin geleceği bakımından, Suriye’deki insanların tekrar evlerine barklarına dönmeleri bakımından, bu konuyu Türkiye’nin yakından takip etmesi gereken çözümlere katkı sağlamasından normal bir şey yok.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...