Kalın: Kudüs satılık değil

Düzenleyen:
Kalın: Kudüs satılık değil

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Trump yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ve ABD elçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararının, zaten kırılgan olan Orta Doğu barış süreci ve uluslararası diplomasinin yüzüne indirilmiş bir tokat niteliğinde olduğunu belirtti.

Kalın, Daily Sabah gazetesinde yayımlanan “Kudüs satılık değil” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

Kudüs, popülizm ve tek taraflılık uğruna takas edilebilecek bir şehir veya herhangi bir fiyata satılık değildir. Eğer Trump yönetimi, Orta Doğu’da barışı gerçekten istiyorsa önce İsrail’e on yıllardır süren işgali bitirmesini, aşağılama ve mülksüzleştirme politikasından vazgeçmesini söylemeli. Trump yönetimi, aldığı kararın ‘İsrail ve Filistin arasında diyaloğu sağlayacağını’ iddia ediyor. Ancak Kudüs’ün tarihi, dini ve yasal statüsüne saygısızlık yapmanın nasıl doğru bir adım olarak değerlendirilebileceği meçhul. Trump’ın bu hatalı kararı, bir hayra vesile oldu. Arap Baharı’nın başlaması ve DEAŞ terör örgütünün yükselişiyle birlikte Filistin konusu unutulmuştu. Şimdi ABD, kendi eliyle bu meseleyi yeniden küresel gündemin merkezine koydu. Şimdi bu enerjiyi kullanarak kalıcı ve adil bir barışı sağlamalıyız.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...