Gündem seçim ve ittifak

Gündem seçim ve ittifak

POLİTİKA Haberleri

AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yerel seçim hazırlıklarını değerlendirmek üzere bu hafta sonu 3 günlük kampa giriyor.

Damla Peker ANKARA

AK Parti’nin 5-7 Ekim tarihleri arasında Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştireceği istişare toplantısında Mart 2019’daki yerel seçimlerle ilgili izlenecek strateji üzerinde değerlendirmeler yapılacak. Yerel seçimlerde aday belirleme çalışmaları kapsamında yapılan son anketler toplantıda değerlendirilecek. Anketlerde öne çıkan isimler ve halkın belediye başkanlarından talepleri ele alınacak. Kampta yerel yönetimler başkanlığının yerel seçimlerle ilgili sunum yapması bekleniyor. Sunumda il il yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapılacak. Ayrıca, daha önceki yerel seçimlerde kıl payı kaybedilen belediyeler ve kayyum atanan belediyelerle ilgili değerlendirmelerin yapılması planlanıyor.
Kampta ittifak konusu da ele alınacak. Yerelde ittifak ile ilgili milletvekillerinin görüşü alınacak. Kampın ardından yerel seçim hazırlıkları daha da hız kazanacak. Kampta yerel seçimlerde uygulanacak takvimin de netleşmesi bekleniyor.
Kampta, döviz kurundaki hareketlilik ile bu zamana kadar alınan ve alınacak tedbirlerle ilgili de bilgilendirme yapılması bekleniyor. Ayrıca, Türkiye-ABD ilişkileri, Suriye’deki son gelişmeler ve bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi için atılan adımlar kampta değerlendirilecek başlıklar arasında olacak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...