Başbakan Ahmet Davutoğlu

A -
A +
Ahmet Davutoğlu, 4 yaşındayken annesi Memnune Hanımı kaybeder. Yeni annesi Sefure Hanım, şefkatle öz annelik yaparak O'na öksüzlük acısını yaşatmaz. Yetişmesinde ilk unutulmaz iz sahibi "Horasan'dı bizim ilimiz, İsfahan'dan geçti yolumuz/Kervan olup göçtük bu diyarlara" diye devam eden ninniler ve ".... dünyalar ayaklarına gele, herkes sana akıl danışa" gibi dualar okuyan  büyük anası Ebekız Kadındır. Babası Mehmet Davutoğlu ise şahsiyetini yoğuran çelik iradenin adıdır. Bu sebeple "her şeyimi babama borçluyum" der. Taşkent'in Türkmen ocağında yetişmiş merhum, zengin bir insan değildir. Buna rağmen oğluna emsalsiz bir miras bırakır. Bu mirasın taksim edilmekle azalması mümkün değildir. Çünkü o, bir şerefli isimdir.(*)
Ahmet Davutoğlu, babasını şöyle tasvir eder:
- Çok güçlü bir bilgi altyapısı vardı. Sürekli okurdu. Tam bir irfânî kültürle, basiretle en doğru hedefi en kısa yoldan en iyi şekilde ifade edebilirdi. Şimdi bile çok önemli bir konu geldiğinde keşke babam sağ olsaydı da bir fikrini alabilseydim dediğim çok olmuştur.
1966'da İstanbul'a taşınmalarından sonra yetişme ve şahsiyetine yaşadıkları Fatih semtinin mânevî dokusu, mimari yapısı, tarihî havası ve derin kültürüyle babasının arkadaşı Bizim Anadolu gazetesinin sahibi alperen Türkmen kocası Mehmet Emin Alpkan'ın büyük tesiri olur. 1973'te girdiği İstanbul Erkek Lisesi'nde batı düşüncesi ve batılı edebiyatçılarla tanışır. Bu tanışma özü ve kökü sağlam olduğu için onu inkâra saptırmaz, başka yöne götürmez,  dağarcığını zenginleştirir, zenginleştirir.
Davutoğlu'ndan söz ederken eşi Sâre Davutoğlu'nun asil bir davranışını geçmemek lazım. Kızları olunca baba Davutoğlu, isim vermeyi hanımına bırakır. O da ilk kızlarına Memnune, ikinci kızlarına Sefure adını verir...
Parti karar organlarının rey, tensip ve tercihiyle Dışişleri Bakanı Sn. Ahmet Davutoğlu, artık AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye'nin yeni Başbakanıdır. 27 Ağustos 2014 günkü büyük kongrede bunun tescili yapılacaktır.
Bu  seçim isabetli olmuştur.
Çünkü:
Ahmet Davutoğlu, yerlidir, millîdir, iyi bir Müslüman Türk aile reisidir. Doğu ve Batı medeniyetini bilen zengin müktesebat sahibidir. Dış politikada uzmandır. Mütefekkir bir münevverdir. Anadolu merkezli olarak İstanbul ruhuyla kanatlanıp Urumçi'den Endülüs'e, Kırım'dan Yemen'e kadarki kültür coğrafyamızı ve ezanın yükseldiği her yeri vatan bilen bir hüviyettir.
Sn. Tayyip Erdoğan'ın Sn. Ahmet Davutoğlu'nu yeğlemesinde yukarıda vasfettiğimiz hususların büyük ağırlığı vardır. Ama gündemle alakalı gerçekler de mevcut. Bunlar da sadakat ve samimiyeti, barış sürecine inanma hususiyeti ve paralel yapıyla mücadele azmidir.
Ebekız Kadın'ın torunu, İslâm ahlâkıyla ahlâklanmış Mehmet Davutoğlu'nun oğlu, gönül dostumuz ve aziz dâvâ arkadaşımız Ahmet Davutoğlu'nu tebrik ederiz. Deruhte ettiği vazifeler, şahsına, ailesine, milletimize, ümmetimize ve yeryüzüne hayırlı olsun. Allah, mahcup etmesin.
.....
(*) Hoca, Gürkan Zengin
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.