Ebola ve Mers'e tarama önlemi

Ebola ve Mers'e tarama önlemi

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı, dünyayı kasıp kavuran ve Türkiye'de de görülmeye başlayan ölümcül virüsler Ebola ve MERS için ayrı ayrı alınan önlemleri artırdı.

Ebola virüsü için Afrika'dan gelen tüm yolcuların termal kameradan geçirilecek. Ateşi yüksek bulunanlar, havalimanındaki sağlık ekipleri tarafından özel poliklinik odasına alınarak tekrar değerlendirilmesi yapılacak. Ayrıca THY riskli olan bölge uçuşlarından yolcu listelerini Bakanlığa gönderecek. Türk vatandaşları aile hekimlerine iletilecek ve takipleri sağlanacak. Ana vatanı Suudi Arabistan olan MERS virüsüne yönelik olarak da virüs tanısı konulan kişinin seyahat ettiği uçaktaki uçuş personeli, uçuş esnasında iki ön ve iki arka ile yan koltuklarda seyahat edenler, ailesi ve ziyaretçileri, korumasız hizmet veren sağlık personeli ve defin işlemini yapan personel takip altına alınacak.


Sağlık Bakanlığı, dünyayı kasıp kavuran ve Türkiye'de de görülmeye başlayan Afrika kaynaklı Ebola ve Suudi Arabistan kaynaklı MERS virüsleri için ayrı ayrı alınan önlemleri artırdı. Buna göre Ebola virüsü için Afrika'dan gelen tüm yolcular termal kameradan geçirilecek. Ateşi yüksek bulunanlar, havalimanındaki sağlık ekipleri tarafından özel poliklinik odasına alınarak tekrar değerlendirilmesi yapılacak. Ayrıca THY riskli olan bölge uçuşlarından yolcu listelerini Bakanlığa gönderecek. Türk vatandaşları aile hekimlerine iletilecek ve takipleri sağlanacak. Diğer taraftan Ebola virüsüne yönelik olarak Nijerya'dan sadece İstanbul ve Antalya'ya uçak iniyor ve salgın olan ülkelerden aktarma yaparak Nijerya üzerinden gelen sorgulanmaya başlandı.


O bölgelerden gelen yolcu gemisi olmadığını bildiren Bakanlık, 12-15 adet yük gemisi personelini de takibe aldı. Bakanlık tarafından yabancı uyruklu olup Türkiye'de okuyan öğrenciler de YÖK ile irtibata geçirelerek isimleri alındı ve konu hakkında bilgilendirildi.


TEMAS EDENLER TAKİP ALTINDA
Ana vatanı Suudi Arabistan olarak bilinen MERS Corona virüsü için de çeşitli önlemler alındı. Bu kapsamda nbsp;MERS virüs tanısı konulan kişinin seyahat ettiği uçaktaki uçuş personeli, uçuş esnasında iki ön ve iki arka ile yan koltuklarda seyahat edenler, ailesi ve ziyaretçileri, korumasız hizmet veren sağlık personeli ve defin işlemini yapan personel takip altına alınacak.
Gökhan Kaya-Ankara
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...