Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sigaraya bağlı ölümlerde artış !

/ Kaynak: İHA
 Sigaraya bağlı ölümlerde artış !

SAĞLIK Haberleri  / İHA

Son yayınlanan rapora göre dünya genelinde nikotin ve buna bağlı ölümlerin yüzde 17'nin üzerinde olduğu ortaya çıktı.

ABD'de yayınlanan New England Tıp Dergisi, Amerikan Kanser Araştırmaları Merkezi tarafından 11 yıldır kanserli 1 milyon hasta üzerinde yapılan araştırma sonuçlarını yayınladı. Sigara ve buna bağlı hastalıklardan ölenlerin sayısı her geçen gün arttığını ortaya koyan rapora göre nikotin ve buna bağlık haslıklardan ölenlerin sayısında tahmin edilenin aksine yüzde 17'lik daha fazla ölümlerin olduğu kaydedildi. Bu zamana kadar nikotine bağlı olarak nitelenmeyen 21 hastalığın bundan böyle nikotin kullanımı sonucu meydana gelen hastalıklar kapsamına aldığını belirtildi. Araştırmada nikotinin bu zamana kadar zararlarını tam manasıyla bilinmediğini ve her araştırmanın nikotinini yeni bir zararını ortaya koyduğu bildirildi.

Öte yandan, 55 yaşı üzeri sigara içenlerde ölüm oranlarının içmeyenlere göre 2-3 kat daha fazla olduğu belirtildi. Bu zamana kadar çeşitli hastalıklardan ölenlerin nikotin ve buna bağlı sebepler nedeniyle ölümler listesine alınmadığını ancak bundan sonra 21 hastalığın temel nedeninin nikotin kapsamına alınmasıyla ölümlerin artacağı belirtildi. Böbrek yetmezliği, tansiyon ve damar hastalıkları, prostat ve göğüs kanseri, mikrobik birçok hastalığın, göğüs ve solunun gibi hastalıklara sigara ve nikotinin neden olduğu vurgulandı.

SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...