HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İşte yeşilçayın bilmediğiniz faydaları

Kaynak:
İşte yeşilçayın bilmediğiniz faydaları

SAĞLIK Haberleri  / 

Diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar'a göre, ışıldayan, gencecik ve sıkı bir cilde sahip olmak için en iddialı kozmetik ürünü yeşil çay olduğunu söyledi

"Günde üç kez vereceğiniz yeşil çay molası hem ruhunuzu hem de bedeninizi genç tutacak. Yeşil çay içerek yıllara meydan okuyabilirsiniz" diyen Diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar güzellik iksiri yeşil çayın faydalarını şöyle anlatıyor: "Yeşil çay içmek için kırışıklıkların ilk belirtilerini beklemeyin.


Yeşil çay yüksek antioksidan içeriği ile cildin yenilenmesini hızlandırır ve kolajen üretimini destekler. Yaşın ilerlemesiyle kaybolan cilt elastikiyetinin önüne geçmek için günde 2-3 fincan yeşil çay içebilirsiniz. Göz çevrenizdeki yorgunluk belirtilerinden kurtulmak için içtiğiniz yeşil çay poşeti ile gözlerinize rahatlatıcı kompres uygulayabilirsiniz.


Işıl ışıl saçlar için


Antioksidan kaynağı olan yeşil çayın, saç dökülmesine yol açan dehidrotestosteron (DHT) hormonu üzerinde etkili olduğu, kepeği önleyerek, yeni saç kökü oluşumu sağladığı biliniyor.


SAĞLIKLI DİŞLERİN SIRRI
Bir insana sağlıklı bir gülümseme kadar yakışan başka ne olabilir? Yemek sonrasında içeceğiniz 1 fincan yeşil çay hem diş ve diş eti bakımınıza yardımcı oluyor hem de ağız kokusunu gidererek doğal bir ferahlık sağlıyor.


Cilt lekelerinden kurtulun


Yeşil çayın yüksek antioksidan içeriği ile yaşlılık lekelerine karşı savaş açabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında güneşe maruz kalan ciltte oluşan bu lekeler için yeşil çay tüketmeyi unutmamalısınız. Yaz aylarında 3 poşet yeşil çay ve bir limonun suyunu sıcak suda 3-5 dakika bekleterek kendi gençlik iksirinizi hazırlayabilirsiniz."

SAĞLIK
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...