Dijital sağlık karnesi

Dijital sağlık karnesi

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı, Türk Telekom desteğiyle Türkiye'nin en kapsamlı kişisel e-sağlık hizmetini geliştirdi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Vatandaşların tüm sağlık kayıtlarını kendi istekleri doğrultusunda paylaşabilecekleri ve kayıtlarını her zaman yanlarında taşıyabilecekleri "Dijital Sağlık Karnesi" nbsp;e-nabız, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Türk Telekom Grubu'nu temsilen Kurumsal İş Birimi CEO'su Mehmet Ali Akarca'nın katıldığı bir törenle tanıtıldı.
"e-nabız", vatandaşların kişisel sağlık kayıtlarına, hem kendilerinin hem de dilerlerse ilgili sağlık personelinin internet ortamından erişebilecekleri bir platform olarak hizmet veriyor. "e-nabız" sayesinde sağlık kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen tüm kontrol ve operasyonlar tek bir veri tabanına kaydediliyor. nbsp;Kişinin laboratuvar tahlillerinden radyoloji görüntülerine, hastane ziyaretlerinden randevu geçmişlerine kadar tüm sağlık kayıtlarını, bu kayıtları kendi istekleri doğrultusunda paylaşabilecekleri ve kayıtlarını her zaman yanlarında taşıyabilecekleri "Dijital Sağlık Karnesi"' ilk etapta 860 hastane ve sağlık kuruluşunda devreye girecek. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...