13 Hastalığa rutin aşılama

13 Hastalığa rutin aşılama

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı, 13 hastalığa karşı rutin aşılama hizmeti verildiğini, son verilere göre 2014 yılı aşılama hızının ortalama yüzde 96 olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Aşı ile Önlenebilir Hastalıklar Daire Başkanı Osman Topaç, çocukluk çağı ulusal aşı takvimi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Türkiye, aşı çeşitliliği açısından ve aşılama oranı yüksek olan dünyanın nadir ülkeleri arasında yer almaktadır. Genişletilmiş Bağışıklama Programı ile doğan her bebek aşı takvimine uygun olarak boğmaca, difteri, tetanoz, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, tüberküloz, çocuk felci, hepatit-B, hepatit-A, suçiçeği ve hemofilus influenza tip B'ye bağlı hastalıklar ile zatürreye karşı aşılanmaktadır” dedi. 


AŞI İLE ÖNLENEN HASTALIKLAR ARTMADI
2015 yılında bildirilen kızamık vakası sayısının 246 ile sınırlı kaldığını söyleyen Topaç, Suriye'den gelen sığınmacılardan aşısız olanların kızamık hastalığına yakalanabildiğini belirterek, “Türkiye'de bulunan misafirlerimize de sınırdan girişlerinde aşıları yapılmaktadır. Ülkemizde aşı ile önlenebilir hastalıklarda herhangi bir artış söz konusu değil” açıklamasında bulundu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...