Obezite Nedir, Nasıl Oluşur?

Obezite Nedir, Nasıl Oluşur?

SAĞLIK Haberleri

Obezite hastalığının artış göstermesinde çevresel faktörler büyük rol oynamaktadır.

Obezite; besinlerle alınan enerjinin (kalori) harcanan enerjiden fazla olması ve fazla enerjinin vücutta yağ olarak depolanması sonucu ortaya çıkan, yaşam kalitesini ve süresini olumsuz yönde etkileyen bir hastalık olarak kabul edilmektedir.

Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için, alınan enerji ile harcanan enerjinin dengede tutulması gerekmektedir. Bu sağlanamadığı takdirde bireylerde obezite rahatsızlığı meydana gelmektedir. Genetik, çevresel, nörolojik, fizyolojik, biyokimyasal, sosyo-kültürel ve psikolojik pek çok faktör birbiri ile ilişkili olarak obezite oluşumuna neden olmaktadır. Tüm dünyada artış gösteren bu hastalık sadece genetik faktörlere dayanmamaktadır. Obezite hastalığının artış göstermesinde çevresel faktörler büyük rol oynamaktadır.

Obezite Nedir, Nasıl Oluşur?

Hastaların tedavisi için birçok yöntem kullanılmaktadır. Günümüzde obezite cerrahisi tedavide en çok kullanılan yöntemler arasındadır. Obezite cerrahisi ile ilgili aklınıza gelecek her türlü sorunun cevabını obezite cerrahisi adresinde bulabilirsiniz.

İzmir obezite cerrahisi alanında oldukça iyi hastanelere ev sahipliği yapmaktadır. Özel Karataş Hastanesi obezite tedavisinde ön planda olan hastanelerden birisidir. Özellikle tüp mide ameliyatı sorunsuz şekilde yapılmaktadır. Birçok obezite hastasının tercih ettiği ve memnun kaldığı tüp mide ameliyatı hakkında ayrıntılı bilgi için https://www.karatashastanesi.com.tr/obezite-cerrahisi adresini tıklayabilirsiniz.

Bu bir ilandır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...