Kalbinize sonbahar dopingi

Kalbinize sonbahar dopingi

SAĞLIK Haberleri

Kalp hastalarının ilaçlarını yeniden düzenletmesi, grip ve zatürre aşılarını mutlaka yaptırması gereklidir.

ZİYNETİ KOCABIYIK
Kalp hastalarının mevsim geçişlerinde daha dikkatli olması gerektiği bildirildi. Özellikle yazdan kışa geçerken soğumaya başlayan havanın kalp üzerindeki yükü artırdığına dikkat çeken Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Karabulut, bu hastaların sonbahara girerken kontrol amaçlı muayene olması ve ilaç tedavilerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.
Sonbahara geçişle birlikte hava sıcaklıklarında ani ve sert düşüşler yaşandığına değinen Doç. Dr. Karabulut, soğumaya başlayan havanın kalp üzerindeki yükünü artırarak kalp krizi riskinde genel artışa yol açtığının altını çizdi. Özellikle soğuk algınlığı ve gribin kalp hastalarında daha ağır seyrettiğine işaret eden Doç. Dr. Karabulut “Bu nedenle kalp hastalarının ve özellikle de 65 yaş üzerindekilerin grip aşısı ve zatürre aşısı olmaları faydalıdır. Antioksidan özellikleri ön planda olan çay ve kahve tüketimi damar sağlığına olumlu katkı yapıyor. Günlük 1 fincan kahve ve 2-3 fincan taze demlenmiş çay tüketilebilir. Ancak kesinlikle şeker ve tatlandırıcı ilave edilmemelidir" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...