Grip aşısını zatürre aşısı ile birlikte yaptırın

Düzenleyen:
Grip aşısını zatürre aşısı ile birlikte yaptırın

SAĞLIK Haberleri

Gripten korunmak için hâlâ aşılanmamış kişilerin mutlaka aşı yaptırması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Arman, “Grip mevsimi devam ediyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Risk grubundaki kişilerin ve yaşlıların grip aşısı ile birlikte zatürre aşısını da yaptırması gerekir. Bilimsel çalışmalar her ikisinin birlikte yapılması sonucunda etkinliğinin arttığını gösteriyor. Daha önceki vakalarda gribin üzerine eklenen zatürrenin ölümlere yol açtığı ortaya çıktı” dedi. 
AŞI H1N1’DEN DE KORUYOR
Aşının sağlıklı erişkinlerde yüzde 70-90 arasında koruyucu olduğunu, yaş arttıkça ve kronik hastalıklar olması durumunda etkinliği biraz daha azaldığını söyleyen Prof. Dr. Arman, “Ancak her durumda hastalığın daha hafif atlatılmasını sağlar. Son iki yıldır aşılara H1N1 virüs de eklendi. Yeni aşılar Domuz Gribine karşı da koruyucu” dedi. Prof. Dr. Arman risk grubundaki kişileri şöyle sıraladı: 
“65 yaş ve üzeri kişiler, 2 yaşın altında bulunanlar, hamileler, bakımevi ve huzurevinde kalanlar, kronik böbrek yetmezliği, astım, kronik akciğer hastalığı, kalp-damar sistemi hastalığı, bağışıklık sistemi baskılanmış olanlar, kan hastalığı, şeker hastalığı, nörolojik hastalığı, metabolik hastalığı, kronik karaciğer hastalığı olanlar, 6 ay-18 yaş arasında olup uzun süre aspirin kullanması gerekenler.”

TİRYAKİ GRİBİ DAHA AĞIR  GEÇİRİYOR

Sigara içiminin grip riskini artırdığını söyleyen Prof. Dr. Dilek Arman, “Solunum yollarında ileri geri hareket ederek mikropları temizleyen minik tüyler bulunuyor. Sigara bu tüylerin hareketini baskıladığı için tiryakiler, solunum yolu ile ilgili her türlü enfeksiyona daha açık hale geliyorlar. Sigara içenlerde grip daha ağır geçiyor ve iyileşme süreçleri de uzuyor” dedi. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...