Kanser Haftası

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kanser Haftası

SAĞLIK Haberleri  / AA

Kırıkkale Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, toplumda kanserden ölümlerin azaltılabilmesi için kanser oluşumuna yol açan engellenebilir risk faktörlerinden uzak durulması ve kanserin erken evrede teşhis edilmesi gerektiğini bildirdi.

Uzun, Kanser Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kanserin vücuttaki hücrelerin anormal ve kontrolsüz şekilde çoğalmasıyla karakterize bir grup hastalığın ortak adı olduğunu belirtti. Tıp biliminin gelişmesinin ve insanların eskiye göre daha bilinçli yardım istemelerinin pek çok insanı kanserden kurtardığını vurgulayan Uzun, şunları kaydetti:

"Kanser bir hücre hastalığıdır. Hücre, canlıların yapı taşıdır. Yapıları ve işlevleri birbirine benzeyen hücreler bir araya gelerek dokuları, dokular birleşerek organları ve sistemleri oluştururlar. Hücrenin ana özelliği bölünüp çoğalmasıdır. Bölünüp çoğalan hücreler vücuttan atılır. Kanser, hücrenin olağan dışı bölünüp çoğalmasıdır. Kanserli hastalarda hücre, canlının zararına çoğalır. Organların işlevlerini yapmalarını engeller. Halk sağlığı yönünden kanserin önemi, hastalığın öldürücü olması ve sık görülmesidir. Bu açıdan bakıldığında kanser hastalığı dünyanın en önemli sağlık sorunudur. Kanserle savaşabilmek, zararlarını azaltabilmek için halka hastalığın önemini ve kanserle savaş yollarını anlatmak gerekir. Kanserle ilgili en küçük kuşkuya düşüldüğünde hemen doktora başvurmak gerekmektedir. Unutmayalım, kanserin erken belirlenmesi, iyileşmesini çok kolaylaştırır."

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...