İshalden 2 milyon bebek ölüyor

Düzenleyen:
İshalden 2 milyon bebek ölüyor

SAĞLIK Haberleri

Çukurova Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nejat Narlı, 5 yaş altındaki çocuklarda görülen ishal vakalarının tehlikeli olduğunu belirterek “Ülkemizde basit bir rahatsızlık olarak algılanan ishalden kabakulak, boğmaca, su çiçeği olarak bilinen hastalıklardan daha ciddi kayıplara sebep oluyor.

Çukurova Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nejat Narlı, 5 yaş altındaki çocuklarda görülen ishal vakalarının tehlikeli olduğunu belirterek  “Ülkemizde basit bir rahatsızlık olarak algılanan ishalden kabakulak, boğmaca, su çiçeği olarak bilinen hastalıklardan daha ciddi kayıplara sebep oluyor. Yılda 2 milyon bebeğin ölümüne yol açan ishal,  0-14 yaş grubunda ölüme yol açabilen hastalıklar arasında dördüncü sırada yer alıyor” dedi. Bebeklerde ve 5 yaşının altındaki çocuklarda ishal vakalarının büyük bir bölümünün rota virüsünden kaynaklandığına işaret eden Prof. Dr. Narlı, bu hastalıktan ayı yoluyla korunmanın mümkün olduğuna dikkat çekerek “Ailelerin ishali ciddiye alıp çocuklarını aşılatmaları gerekir. Aşı cetveline göre aşının ilk dozu bebek doğduktan sonra ilk 4 ay içinde, kalan iki dozunun ise 6’ncı aya kadar da yapılması gerekir” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...