HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Atıştırmak şartsa doğalını bulmalı

Düzenleyen: /
Atıştırmak şartsa doğalını bulmalı
Atıştırmak , Haber

SAĞLIK Haberleri

Ana öğünler tamam da, belli saatlerde atıştırmalığa ihtiyaç duyuyoruz.

Canan Eraslan

Ana öğünler tamam da, belli saatlerde atıştırmalığa ihtiyaç duyuyoruz. Kimimiz tuzlu seviyoruz, kimimiz tatlı. Uzmanlar, şekerin ‘öcü’ ilan edilirken, tuzun da aynı derecede zararlı olduğunu hatırlatıyor ve atıştırmalıklarda aşırı tuz tüketiminin cildin kırışmasını hızlandırdığını hatırlatıyor. Bunun için kuru yemişlerde tuz oranına dikkat etmek şart. Tatlı şeyler yemek istiyorsanız da, kimyasal yollarla kristalleştirilmiş şeker yerine meyve ve pekmez gibi tatlandırıcılar kullanılabilir. Dedem Kuruyemiş markasıyla faaliyetlerine başlayan Anatolia Gıda, sağlıklı atıştırmalık konseptinde tahılların bolca kullanıldığı ürünleri piyasaya sürdü. Çikolatadan vazgeçemeyenler için Greenbird markasıyla üretilen ve içinde tahıl gruplarından yaban mersinine, Antep fıstığından kayısıya kadar birçok çeşidin olduğu atıştırmalıklar tavsiye ediliyor.
EVDE DE YAPABİLİRSİNİZ
Kendinize sağlıklı atıştırmalıklar da yapabilirsiniz. 1 yumurta, 1 çay bardağı süt, minik minik doğradığınız incir ve kayısı, dövülmüş fındık ya da ceviz veya her ikisi birden karıştırılıp şeker yerine de yarım çay bardağı pekmez koyup alabildiğince unla, orta sertlikte hamur elde edin. Bu karışımı fırında pişirin, istediğiniz büyüklükte kesin. Çocuğunuz da çok sevecek.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...