Kireç, çürüğe davetiye çıkarıyor

Düzenleyen:
Kireç, çürüğe  davetiye çıkarıyor

SAĞLIK Haberleri

Düzenli olarak diş fırçalamayan ya da ağız bakımını yapmayan kişilerin ağzında oluşan diş taşları, zaman içinde dişlerin çürüyerek kaybedilmesine sebep oluyor.

Ziyneti Kocabıyık

Düzenli olarak diş fırçalamayan ya da ağız bakımını yapmayan kişilerin ağzında oluşan diş taşları, zaman içinde dişlerin çürüyerek kaybedilmesine sebep oluyor. Ağızdaki tükürük salgısının diş taşı oluşumuna zemin hazırladığını söyleyen Diş Hekimi Çağdaş Kışlaoğlu, sağlıklı bir kişinin günde 5 litre tükürük salgıladığını belirterek “Tükürüğün içinde bulunan kalsiyum ve fosfat iyonları bakteri plağının etkisiyle yapışarak zamanla dişte bir tabaka oluşmasına yol açar. Dişler günde en az 2 defa detaylı şekilde fırçalanmazsa diş taşı oluşur. Üstelik oluşan taşlar geçirgen, sert ve pürüzlü bir yapıda olduğu için diş plağı sürekli olarak bunun üstüne yapışır” dedi. Diş taşının diş eti çekilmesi, diş çürüğü, iltihap ve diş aralarının açılmasına yol açtığını anlatan Kışlaoğlu, diş taşı oluşumunda alınan gıdaların da etkili olduğunu belirterek, “Kalsiyum, fosfor, bikarbonat, protein, şeker, kahve ve asitli yiyecekler; karbonhidratlar, nişastalı gıdalar ve yumuşak gıdalar tüketildikten sonra ağız iyi temizlenmezse zaman içinde dişler kireçlenir” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...