Kriz her zaman geliyorum demez

Düzenleyen:
Kriz her zaman  geliyorum demez

SAĞLIK Haberleri

Kalp ve damar hastalıkları hâlâ dünyada en önemli ölüm sebebi.

Ziyneti Kocabıyık

Kalp ve damar hastalıkları hâlâ dünyada en önemli ölüm sebebi. Kadınlarda ve erkeklerde kalp krizi belirtilerinin birbirinden farklı olduğunu ifade eden uzmanlar, özellikle kadınları düzenli kalp muayenesinden geçmeleri konusunda uyarıyorlar. Kalp krizini haber veren birçok belirtiden söz edilirken, yapılan araştırmalar, ani bir şekilde kalp-damar hastalıklarından hayatını kaybeden kadınların yaklaşık yüzde 65’inin kriz öncesi hiçbir belirti yaşamadıklarını gösteriyor.
Kalp krizine yol açan en önemli sebeplerden birinin damar tıkanıklığı olduğunu söyleyen Johns Hopkins Medicine Kardiyoloji Uzmanı Dr. Erin Michos, krize erken müdahale için belirtilerin dikkate alınması gerektiğini hatırlattı. Dr. Michos, kadınlarda ve erkeklerde kalp krizi belirtilerini söyle sıraladı:
Erkeklerde kalp krizinde genelde göğüs ağrısı olurken, kadınlarda nefes darlığı, mide bulantısı, kusma ya da sırt ve çene ağrısı görülebiliyor. Ayrıca baş dönmesi, sersemlik, aşırı yorgunluk, göğsün alt veya karnın üst kısmında ağrı görülebiliyor. Ancak kadınların büyük bir bölümü krizin gelişini hissetmiyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...