Yağ bezelerine dikkat!

Düzenleyen:
Yağ bezelerine dikkat!

SAĞLIK Haberleri

Genellikle ense, sırt, kollar ve bacaklarda ortaya çıkan yağ bezelerinin kanserli dokular olmamasına rağmen, büyüme hızlarına dikkat edilmesi gerektiği bildirildi

Genellikle ense, sırt, kollar ve bacaklarda ortaya çıkan yağ bezelerinin kanserli dokular olmamasına rağmen, büyüme hızlarına dikkat edilmesi gerektiği bildirildi. Bu kitlelerin elle sıkılıp çıkarılmaması gerektiğini söyleyen Memorial Ankara Hastanesi Genel Cerrahi Bölümünden Prof. Dr. Erhan Reis “Hızlı büyüyen ve çevre dokuları şekilsiz olan yağ bezelerini ihmal etmeyin” diyor. Yağ bezelerine 40-60 yaş arasındaki erkeklerde daha sık rastlandığını anlatan Prof. Dr. Reis “Yağ bezeleri vücudun her yerinde görülse de daha çok ense, sırt, kollar, bacaklar ve gövdede ortaya çıkar. Genellikle küçük, 1-3 cm çapında, cilt altına yerleşirler. Sebebi tam olarak belli değildir. Elle bastırılınca hareketli, yumuşak ve düzgün sınırlı kitlelerdir. Yıllarca benzer büyüklükte kalırlar, büyümeleri çok yavaştır” dedi.  Çok nadir durumlar dışında kansere dönüşmediklerine dikkat çeken Prof. Dr. Reis “Kısa zamanda hızlı büyüyorsa, cilt altı değil de daha derin yerleşimli, sert ve hareket ettirilemeyen lezyonlarsa lipom olmayabilir ve vakit kaybedilmeden doktora başvurulması gerekir” diye anlattı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...