HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kanserde erken teşhis hayat kurtarıyor

Düzenleyen: /
Kanserde erken teşhis hayat kurtarıyor
Sigara, Sigaranın Zararları, Kanser, Kanser Sebepleri, Haber

SAĞLIK Haberleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce vatandaşlar kanser hakkında bilgilendiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından kanser semineri düzenlendi. Gölpark Sosyal Tesisleri'ndeki seminerde konuşan Uzm. Dr. Turgut Kaçan ve Doç. Dr. Erdem Çubukçu tarafından ‘kanser nedir’, ‘kanserde erken teşhis’, ‘beslenme ve obezite’ konularında eğitim verildi. Dr. Turgut Kaçan, kanserin, son yıllarda dünyada ve Türkiye'de artış gösteren önemli bir halk sağlığı meselesi olduğunu ve erken teşhisin hayat kurtardığını söyledi.

Sigaranın akciğer ve mesane kanserine sebep olduğuna dikkat çeken Kaçan, "1920’lerde akciğer kanseri gündeme geldi. Buna paralel olarak sigara kullanımına bağlı akciğer kanserinde artış gözlendi. Sigara kanserle eş değer midir? 1960’lardaki filmleri görürsünüz, kovboyların ağzında birer sigara vardır. Bu, toplumun sigara içmesine maalesef katkıda bulundu. Kanser arttı. Bakanlığımız sayesinde kamu spotlarıyla sigara bağımlılığı azaltılmaya başlandı. Böylelikle kanser riski de almaya başladı. Sigara, akciğer, mesane kanseri gibi kanserlerde en büyük hastalık faktörlerinden biridir. Sigarayı azaltmak bile bu kanserleri yakalanma riskini azaltıyor" dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...