HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Prostat kanserinde hedefe yönelik tedavi

Düzenleyen: /
Prostat kanserinde hedefe yönelik tedavi
Prostat Kanseri, Haber

SAĞLIK Haberleri

Ülkemizde her 12 erkekten birini etkileyen ve erkek ölümleri arasında ikinci sırada yer alan prostat kanserinin tedavisi ile ilgili yeni gelişmeler umut veriyor.

Ziyneti Kocabıyık

13. Üroonkoloji Kongresi’nde konuşan Üroonkoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Türkeri, diğer organlara sıçramamış vakalarda, sadece kanserli bölgeyi tedavi etmeye yönelik yaklaşımların başarılı sonuçlar verdiğini söyledi.
Görüntüleme teknolojilerindeki gelişmelere paralel olarak, prostat kanserinde “fokal tedavi” ve standart tedaviye oranla yan etki düzeyi çok düşük olan yaklaşımların gündeme geldiğini belirten Prof. Dr. Türkeri “Düşük riskli ve organa sınırlı prostat kanserinde yüksek Frekanslı Odaklanmış Ultrsaon Dalgaları ile yapılan fokal tedavi yöntemi ile ilgili birçok çalışma yürütülüyor. İlk beş yıllık sonuçlarda yüzde 70-90 arasında başarı bildiriliyor” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...