Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uyumadan önce 1 kaşık bile yemeniz yeterli

Uyumadan önce 1 kaşık bile yemeniz yeterli

SAĞLIK Haberleri

Keten tohumu ile zayıflamak son günlerde çok fazla popüler hale gelmeye başladı. Keten tohumu zayıflamanın yanında sağlıklı beslenmenize de yardımcı olmaktadır. Keten tohumu birçok hastalığın tedavisinde kullanılan şifalı bir besindir. Keten tohumu ile nasıl zayıflayabilirim, zayıflamak için keten tohumu nasıl kullanılır sorularının cevapları…

KETEN TOHUMU İLE ZAYIFLAMA

Keten tohumu içerisinde bol miktarda omega 3 yağ asitleri barındırmaktadır. Omega 3 yağ asitleri yağ yakmaya yardımcı olur. Dolayısıyla keten tohumu tüketerek kilo verme sürecini hızlandırabilirsiniz. Keten tohumu aynı zamanda bölgesel yağlanmanında önüne geçer. Göbek bölgesindeki yağların, basen bölgesindeki yağların kısa süre içerisinde yakılmasına yardımcı olur. Keten tohumundan her gün yemek ayrıca kolesterol seviyenize yardımcı olabilir .

Kan dolaşımındaki LDL veya artmış kötü kolesterol seviyesi kalp hastalığı , obezite , diyabet ve metabolik sendrom riskiyle bağlantılıdır . Menopozdaki kadınlar üzerinde yapılan bir araştırmada, kadınlar bir yıl boyunca her gün 4 yemek kaşığı keten tohumu yedikten sonra LDL seviyesinde bir düşüş olduğu saptanmıştır.

KETEN TOHUMUNU NASIL TÜKETMEK GEREKİR?

Keten tohumu, bütün olarak yendiğinde, sindirilmemiş bağırsak yolundan geçme olasılığı daha yüksektir, bu da vücudunuzun tüm sağlıklı bileşenleri almaması anlamına gelir. Keten tohumu öğütmek istiyor ve faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek istiyorsanız, bu küçük elektrikli kahve öğütücüler en iyi şekilde işe yarayacaktır.

Keten tohumu aynı zamanda chia tohumu ile kullanıldığında kilo vermeye yardımcı olmaktadır.bu iki besinin karışımı iştahınızı kapatmaya, kilo vermenize yardımcı olmaktadır. Keten tohumu düzenli bir şekilde tüketmek, haftada 1 kilo vermenizi sağlayabilir.

Keten tohumu ve chia tohumu zayıflamak için kullanılacaksa; 3 yemek kaşığı yoğurdun içerisine yarımşar yemek kaşığı eklenerek ara öğün olarak kullanılabilir.

Keten tohumunu günde iki defa tüketmek gerekir. Fazlası yağ birikimine neden olacaktır.

KETEN TOHUMU İLE ZAYIFLAMADA ENDER SARAÇ YÖNTEMİ

Ender Saraç zayıflamak isteyenlere keten tohumu yemeleri gerektiğini önermiştir. Ancak kendisi hazırlamış olduğu beslenme listelerine keten tohumu eklemektedir. Bunun haricinde Ender Saraç'ın keten tohumuyla hazırlanan bir kürü bulunmamaktadır.

Sindirim sistemini düzenleyici etkisi bulunan keten tohumunun yağ yakıcı etkisi bulunmaktadır. Aynı zamanda keten tohumu hızlı bir şekilde kabızlığı gidermeye yardımcı olur.

KETEN TOHUMU ZAYIFLAMAK İÇİN NASIL TÜKETİLMELİDİR, KETEN TOHUMU İLE ZAYIFLAMA YÖNTEMLERİ NELERDİR?

1.Yöntem: Keten tohumunun zayıflatma etkisinden faydalanmak için yemeklerden önce aç karna, 1 kaşık ezilmiş keten tohumunu ağzınızda çiğneyin. Sonrasında üzerinde bir bardak su için. Bu şekilde keten tohumu daha kolay mideye ulaşacak ve sindiriminiz kolaylaşacaktır.

2. Yöntem: Keten tohumunun kaynatılarak spordan önce içilmesi kilo vermenize yardımcı olabilir. Aynı zamanda gece yakılan kaloriler geri alınmadığında tendom kısımlarında ağrı meydana getirir. Spordan sonra gece yatmadan önce 1 yemek kaşığı keten tohumu yemek ağrılarınızın azalmasına yardımcı olacaktır.

3. Yöntem: Keten tohumunu yoğurtla karıştırarak yemek sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olmaktadır. Ancak yoğurtlu keten tohumunu bir öğün olarak değil, diyet listelerine eklenerek tüketilmelidir. Aksi takdirde sağlıksız beslenmiş olursunuz.

4. Yöntem: Keten tohumunu aynı zamanda kavurarak da pişirebilirsiniz. Kavrulmuş keten tohumu yağ asitlerini salacak, bu şekilde tüketmeniz halinde az yağ alacak ve kolesterol sorununuz giderilene kadar zayıflamanıza yardımcı olacaktır.

5.Yöntem: Çocuklarınıza keten tohumu yedirmek için onlara hazırlamış olduğunuz keklere veya poğaçalara ekleyebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...