Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Katar Hayır Kurumu, Sudan'da göz hastanesi inşa ediyor

Katar Hayır Kurumu, Sudan'da göz hastanesi inşa ediyor

Katar Hayır Kurumu, Sudan'da 800 binden fazla kişiye hizmet verecek bir göz hastanesinin temelini attığını açıkladı.

Kaydet
a- | +A

Katar Hayır Kurumundan yapılan yazılı açıklamada, Sudan'ın güneyindeki Beyaz Nil vilayetine bağlı Kosti kentinde Sudan'daki ulusal kalkınma stratejisine uygun bir şekilde 800 binden fazla kişiye hizmet verecek bir göz hastanesinin temelinin atıldığı kaydedildi.

Açıklamada, hastane inşasının amacının halk sağlığı ile çevre sağlığını geliştirmek ve en çok ihtiyaç duyulan alanlara odaklanarak kurum ve yapıların inşası olduğu dile getirildi.

Ülkenin Güney Sudan sınırı bölgesinde bulunan Kosti kentinde, istatistiklere göre 100 binden fazla Güney Sudanlı mülteci bulunuyor ve bunların inşa edilecek hastaneden faydalanması bekleniyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Sağlık
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.