Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ve Türkiye Ziraat Kupası Galatasaray'ın oldu

Ve Türkiye Ziraat Kupası Galatasaray'ın oldu

SPOR Haberleri

Galatasaray Eskişehirspor maçı özeti, golleri, sonucu, skoru ve tüm detayları tg.com.tr'de. İşte Galatasaray Eskişehir maçı geniş özet ve golleri.

Galatasaray Futbol Takımı, Ziraat Türkiye Kupası final maçında Eskişehirspor'u 1-0 yenerek şampiyon oldu.
Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Galatasaray ve Eskişehirspor takımları Konya Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldi. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan Hüseyin Göçek'in yönettiği mücadelede sahadan galibiyetle ayrılan taraf Galatasaray oldu. Sarı - Kırmızılı ekibe kupayı getiren golü Hollandalı yıldız futbolcu Weslej Sneijder'den 70. dakikada geldi.

Bu sonuçla birlikte Galatasaray 9 yıl aradan sonra Türkiye Kupası'nı kazanarak kupa hasretine son verdi. Eskişehirspor ise 1971'den bu yanan kazanamadığı Türkiye Kupası umutlarını bir sonraki seneye bıraktı.

DROGBA KADRODA YER ALMADI

Spor Toto Süper Lig'deki Elazığspor maçında sakatlanan ve Gençlerbirliği maçında kaleyi Ufuk Ceylan'a bırakan, Galatasaray'ın tecrübeli eldiveni Muslera, bu maçta kaledeki yerini aldı.

Sarı-kırmızılılarda takımla Konya'ya gelen Drogba, sakatlığı nedeniyle 18 kişilik kadroda yer almadı. Galatasaray'da Ufuk Ceylan, Hamit Altıntop, Ceyhun Gülselam, Umut Bulut, Emmanuel Eboue, Koray Günter, Emre Çolak yedek soyundu.

Galatasaray'ın ligde 3-2 galip geldiği Gençlerbirliği karşılaşmasına ilk 11'de başlayan Hajroviç ve Veysel Sarı, bu maçta kadro dışında kaldı.

Kırmızı-siyahlı takımda sakatlıkları süren Diego ve Onur Bayramoğlu 18 kişilik kadroda yer almadı. Eskişehirspor'da Kayacan Erdoğan, Santos, Serol Demirhan, Erman Kılıç, Mehmet Şentürk, Aytaç Kara ve Necati Ateş maça yedek başladı.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ligde en son oynadıkları Kayserispor maçının ilk 11'inden 8 farklı oyuncuyu sahaya sürdü.

FİNALE YOĞUN İLGİ

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray ve Eskişehirspor karşılaşırken, taraftarlar maça yoğun ilgi gösterdi.

Eskişehirspor taraftarı, stadyumda kendileri için ayrılan bölümü tamamen doldurdu. Galatasaraylı taraftarlara ayrılan kale arkası tribününde yer yer boşluklar gözlendi. Taraftarlar ısınmak üzere sahaya çıkan takımlarını tribünlere çağırarak ilgi gösterdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini ve Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, maç öncesi birbirlerine başarılar dileyerek, basın mensuplarına fotoğraf çektirdi. Mancini, Sağlam'a Galatasaray forması hediye etti.

İstiklal Marşı öncesi, 1 yıl önce vefat eden eski Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı için saygı duruşunda bulunuldu.

TFF BAŞKANI FİNALİ YERİNDE İZLEDİ

Karşılaşmayı; Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da izledi.

Sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle PFDK tarafından 30 gün hak mahrumiyeti cezası alan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, tribündeki yerini alamadı. Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan ise karşılaşmayı protokol tribününden seyretti.

FİNALDE İLK YARI HIZLI BAŞLADI

Galatasaray ve Eskişehirspor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası her iki takımında etkili hücumlarıyla hızlı başladı. Galatasaraylı oyuncular rakip yarı alanda baskı yaparak maçın ilk dakikalarından itibaren gol bulmak için ataklarını sıklaştırdı. Galatatasaray'da Burak Yılmaz'ın frikikten kullandığı topu Eskişehirspor kalecisi Boffin kornere çelerek olası tehlikeyi uzaklaştırdı.

Bir başka Galatasaray atağında Alex Telles'in hızlı atağında Burak Yılmaz, Eskişehir ceza alanında dokunduğu top Eskişehir savunmasına çarparak dışarı çıktı. Karşılıklı gelişen ataklarda ilk yarıda gol sesi çıkmayınca maçın ilk yarısı 0-0 beraberlikle sona erdi.

GALATASARAY'DAN PENALTI TEPKİSİ

Maçın ilk dakikalarında Melo, Eskişehir ceza alanında Lawal ile girdiği pozisyonda yerde kalması sonrası Galatasaray cephesi penaltı itirazında bulundu.

Maçın hakemi Hüseyin Göçek bu pozisyonda devam kararı verdi. Bu ataktan birkaç dakika sonra ise Sabri Sarıoğlu'nun sağ kanattan Eskişehirspor ceza alanı içine açtığı orta Eskişehirli futbolcuların eline çarpması sonrası Sarı-Kırmızılı taraftarlar penaltı tepkisinde bulundu. Atağın devamında Sabri Sarıoğlu'nun çektiği şut Eskişehir savunmasına çarparak kornere çıktı. İlk 10 dakika içerisinde Galatasaray cephesi yaşanılan 2 pozisyon sonrası penaltı konusunda hakemi eleştirdiler.

Mücadelenin yorumcusu Erman Toroğlu ise el pozisyonu ile ilgili yorum yaparken, "Hakemlerin öğrettiğine göre bu penaltı" açıklamasını yaparak, pozisyonun net bir penaltı olduğunu ifade etti.

ESKİŞEHİRSPOR GOLÜ BULAMADI

Eskişehirspor maça Özgür Çek - Necati Ateş değişikliğiyle başlayarak hücumdaki gücünü arttırdı. Maçın ikinci yarısında Eskişehir ataklarını sıklaştırarak gol bulmaya çalıştı. Maçta Eskişehir, Galatasaray'a göre ikinci yarı daha etkili olan taraf. Eskişehirsporlu futbolcu Jorquera'nın ceza alanı koşu yapan Kamara'ya pasında Kamara vurmakta geç kalınca, Galatasaray savunması topu uzaklaştararak olası tehlikeyi önledi.

Bir başka Eskişehir atağında ise köşe vuruşundan ceza alanına yapılan orta kısa mesafede G.Saraylı savunma oyuncusu Chedjou'nun ters vuruşu sonrası Sarı-Kırmızılılar için tehlikeli anlar yaşattı. Topu son anda Galatasaray'dan Yekta Kurtuluş çizgi üzerinden uzaklaştırdı.

SNEİJDER KUPAYI GETİRDİ

Maçın son 20 dakikasına girerken Galatasaray'a Ziraat Türkiye Kupası'nı getiren gol geldi. Galatasaray'ın sol kanattan Sabri Sarıoğlu'nun başlattığı atak gol olarak sonuçlandı. Sabri'nin Eskişehir ceza alanına ortasına açtığı top Eskişehirli futbolcular tarafından uzaklaştırılamadı.

Ceza alanı dışında Melo topu kontrol edemeden Selçuk İnan'a pas attı. Selçuk ceza alanı girip şutunu çekmek istedi ama savunmadan dönen top Sneijder'in önünde kalınca Hollandalı futbolcu topu ağlara gönderdi. Maçta başka gol gelmeyince Ziraat Türkiye Kupası 9 sene sonra Galatasaray'ın oldu.
ESKİŞEHİRSPOR - GALATASARAY: 0 - 1
SAAT: 20.00
HAKEM: Hüseyin Göçek
STAT: Konya Atatürk Stadı
ESKİŞEHİRSPOR: Boffin, Kamil, Akaminko, Sezgin, Tarık, Hürriyet, Lawal, Erkan, Jorquera, Özgür, Kamara
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
GALATASARAY: Muslera, Hakan, Semih, Chedjou, Telles, Yekta, Selçuk, Melo, Sabri, Sneijder, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini
MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
Dakika 1: Maç Eskişehirsporlu futbolcuların santrasıyla başladı.
Dakika 4: Sneijder ceza alanı çizgisi üzerinde hafif sol çaprazdan bir şut denemesi yaptı ancak top kaleci Boffin'de kaldı.
Dakika 7: Bu sefer Eskişehirspor'da Tarık kaleye uzak bir mesafeden şutunu çekiyor ancak vuruşu çok etkisiz kalıyor.
Dakika 9: Galatasaray'da ceza alanı içine açılan ortada Eskişehirsporlu futbolcular topa müdahale etti ancak top bir anda Sabri'nin önünde kaldı Sabri'nin vuruşunda top yine Eskişehirsporlu futbolcuların müdahalesi ile kornere çıkıyor.
Dakika 12: Eskişehirspor'da ceza alanı içinde savunma arkasına atılan topta Kamara takım arkadaşına pas çıkarmak istedi ancak top kaleci Muslera'da kaldı.
Dakika 15: Sarı - Kırımızılı ekip gole çok yaklaştı... Galatasaray, Eskişehirspor kalesini hafif sol çaprazdan gören kaleye yakın bir mesafeden Burak ile serbest vuruş kullandı ancak tam doksana giden topu kaleci Boffin iyi bir reflekle kurtarmayı başardı.
Dakika 19: Eskişehirspor'da Erkan Zengin ceza alanı dışından kaleye şutunu çekti ancak top farklı bir şekilde auta gitti.
Dakika 20: Eskişehirspor yine Erkan ile sol çaprazdan etkili geldi... Erkan ceza sahası çizgisi üzerine iner inmez şutunu çıkardı ancak top bu kez az farkla sol köşeden auta çıktı.
Dakika 21: Galatasaray çok etkili geldi. Telles sol kanattan sıfır noktasına kadar inerek topu içeri gönderdi ancak Burak topa yetişemedi.
Dakika 25: Eskişehirspor, Galatasaray yarı alanından serbest vuruş kullandı ancak topa çok kısa düştü ve Melo'da kaldı.
Dakika 32: İki takım da bu dakikalar içinde orta alanda karşılıklı top kayıpları yaşadı.
Dakika 34: Yaklaşık iki dakikadır Eskişehirsporlu futbolcular Galatasaray'ı kendi yarı alanlarına hapsetmiş durumda.
Dakika 38: Maç 3 dakikadır sahaya atılan meşaleler yüzünden durmuş durumda.
Dakika 39: Maç tekrar başladı.
Dakika 43: Eskişehirspor gole çok yaklaştı... Galatasaray savunması arkasına atılan pasta Kamara sağ çaprazda topla buluştu... Ceza alanına giren Kamara vuruşunu yaptı ancak kaleci Muslera iki hamlede topu kontrol etti.
Dakika 45: Galatasaray Selçuk İnan girdiği ikili mücadele sonrası hafif bir sakatlık geçirdi.
Dakika 45: Maçın hakemi ilk yarının sonuna 3 dakika ilave ediyor.
...Maçta ilk yarı 0-0'lık beraberlik ile sona erdi...
nbsp;Dakika 45: İkinci yarı Galatasaraylı futbolcuların santrası ile başlıyor.
nbsp;Dakika 45: Eskişehirspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor... Özgür oyundan alınıyor yerine Necati Ateş oyuna dahil oluyor.
nbsp;Dakika 49: Galatasaray'da Sneijder'e Lawal'a yaptığı faul sonrası sarı kart ile cezalanadırıldı.
nbsp;Dakika 53: Eskişehirspor'da Hürriyet'in Burak'a yaptığı müdahale sonrası Sezgin hakemin faul kararına tepki gösterince sarı kart gördü.
Dakika 57: Eskişehirspor gole yine çok yaklaştı... Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Chedjou ters bir vuruş yaptı ancak Muslera'yı geçen topu son anda Yekta çizgiden çıkardı.
Dakika 61: Kamara, Galatasaray ceza alanı içine girmek istedi ancak savunma engel oldu ancak top bir anda Jorquera'nın önünde kaldı Jorquera gelişine vuruşunu yaptı ancak top farklı şekilde üstten auta gitti.
Dakika 65: Galatasaray sol kanattan kaleye uzak bir mesafeden serbest vuruş kullandı... Sneijder'in içeri açtığı ortaya Semih yükselip kafa vuruşunu yaptı ancak top auta gitti.
Dakika 66: Burak Yılmaz sağ kanattan topu içeri gönderdi ancak Eskişehirspor'da Akominko'dan ters bir vuruş geldi ve Eskişehirspor kalesinde bir anlık bir tehlike yaşandı.
nbsp;Dakika 70: Wesley Sneijder... Selçuk İnan ceza yayı çizgisi üzerinde topu kayarak Eskişehir savunmasının arasından ceza alanı içindeki Sneijder'e gönderdi Sneijder kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu sağ köşeden ağlara gönderdi.
nbsp;Dakika 73: Eskişehirspor'da Akaminko, Burak Yılmaz'a yaptığı faul sonrası sarı kart görüyor.
Dakika 77: Eskişehirspor'da sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta ceza alanına düşen topa Kamara vuruşunu yaptı ancak top az farkla sağ köşeden auta gitti.
nbsp;Dakika 79: Eskişehirspor'da ikinci oyuncu değişikliği... Hürriyet oyundan çıkıyor yerine Erman Kılıç oyuna dahil oluyor.
Dakika 81: Erkan Zengin, Telles'in müdahalaesi ile sağ kanatta yerde kaldı hakem faul düdüğünü çaldı.
Dakika 81: Eskişehirspor'da kullanılan serbest vuruşta ceza alanına gelen topu Galatasaray savunması uzaklaştırdı.
nbsp;Dakika 83: Galatasaray ilk oyuncu değişikliği... Yekta oyundan alınıyor yerine Hamit Altıntop oyuna giriyor.
Dakika 90: Maçın sonuna 3 dakika ilave edildi.
Dakika 90+1: Eskişehirspor kaleyi tam karşıdan gören bir uzak bir mesafeden serbest vuruş kullandı ancak baraja çarpan top kornere gitti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...