HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Galatasaray Borussia Dortmund golleri ve özeti (GS 0 - 4 B. Dortmund)

Kaynak:
Galatasaray Borussia Dortmund golleri ve özeti (GS 0 - 4 B. Dortmund)

SPOR Haberleri  / 

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray Borussia Dortmund'a 4-0 mağlup oldu. Galatasaray Borussia Dortmund golleri ve özeti tüm detayları ile bu haberde.

Galatasaray Borussia Dortmund'a 4-0 yenildi. Galatasaray Borussia Dortmund maçının golleri geniş özeti ve tüm detayları bu haberde. Aslan, "Gücünü tarihinden al" koreografisiyle çıktığı maçta Arsenal'den sonra Dortmund'dan da dört gol yedi. Almanlar, Aubameyang (2), Reus ve Ramos'un golleriyle İstanbul'dan nbsp;3 puanla ayrıldı. Şampiyonlar Ligi macerasına Anderlecht beraberliğiyle başlayan, sonrasında Arsenal şoku yaşayan Galatasaray ikinci kâbusu kendi evinde Borussia Dortmund karşısında gördü: 0-4. Ligde kötü bir sezon geçiren Almanlar, galibiyet için sahaya çıkan Galatasaray'ın defterini 18 dakikada dürdü. İki takımın da hücumu ön plana alarak başladığı mücadelenin 6. dakikasında soldan gelen ortayı Aubameyang arka direkte filelere göndererek Dortmund'u ilk atağında golle buluşturdu. 1-0. Orta alanda kaptıkları toplarla hızlı hücuma çıkan Almanlar, 18. dakikada yine Aubameyang'la golü buldu. Sağdan gelen ortaya ceza sahası içinde bomboş pozisyonda dokunan Fransız futbolcu, kariyerinin en kolay gollerinden birini atarken takımını 2-0 öne geçirdi. Peş peşe gelen gollerin ardından oyun düzenini kaybeden sarı-kırmızılı ekip karşısında çok rahat görünen Borussia Dortmund, 24. dakikada Kagawa'yla tehlikeli olsa da Muslere gole izin vermedi. Temposunu yükselten Alman temsilcisinde Aubameyang 31. dakikada boş kale yerine direği tutturunca Dortmund üçüncü golden oldu. 41. dakikada ileri çıkan Muslera'yı Reus uzaktan çektiği şutla affetmedi ve ilk yarı Borussia Dortmun'un 3-0 üstünlüğüyle sona erdi. nbsp;

Galatasaray Borussia Dortmund golleri ve özeti (GS 0 - 4 B. Dortmund)

Kâbusu Ramos bitirdi
Farkın rahatlığıyla ikinci yarıya çıkan Almanlar, ilk 45 dakikaya oranla tempoyu düşürdü. Galatasaray'ın farkı azaltma çabalarını kolayca savuşturan Borussia Dortmund, pozisyon üretmekte sıkıntı çekmedi. 62. dakikada oyuna müdahale eden Prandelli, Hamit ve Telles'i kenara alırken, Yasin ve Dzemaili ikilisini oyuna sürdü. Orta sahada oyun kurmakta güçlük çeken sarı-kırmızılı ekip, yakaladığı fırsatlarda da Borussia Dortmund kalecisi Weidenfeller'i rahatsız etmekten uzak kaldı. 72. dakikada Mkhitaryan'ın ceza sahası içindeki şutu Muslera'nın kucağında kalırken, 83. dakikada İlkay Gündoğan'ın ara pasını filelere gönderen Ramos, kâbus gibi gecenin son golünü atan isim oldu: 4-0. nbsp;
HÜSEYİN?EROĞUL
Galatasaray Borussia Dortmund golleri ve özeti (GS 0 - 4 B. Dortmund)
Burak Yılmaz özür diledi ve ekledi:
Asıl hedef Başakşehir!
Galatasaray'ın golcü oyuncusu Burak Yılmaz, Borussia Dortmund maçının ardından ilginç konuştu. İşlerin istediği gibi gitmediğini söyleyen sarı-kırmızılı oyuncu, "Şimdi asıl hedefimiz olan Başakşehir maçı var. Şimdi o maça hazırlanacağız" dedi. Burak, maça daha farklı hazırlandıklarını söyleyerek, "Derbi galibiyetinden hemen 2 gün sonra daha ağır bir maça çıktık. İstediklerini çok iyi yaptılar. Üzgünüz" dedi.

Yanlış anlaşılmasın ama…
Burak Yılmaz, "Ama bizim bu sezonki amacımız lig. Hedefimizde 4. yıldız var. Kesinlikle yanlış anlaşılmasın ama aklımız hâlâ derbi galibiyetindeydi. Taraftarlarımızdan özür dileriz" ifadelerini kullandı. nbsp;Öte yandan Prandelli dün takımını çift forvetle sahaya sürdü. İtalyan çalıştırıcı, Dortmund karşısında Burak Yılmaz ve Pandev'i ileri ikilide oynattı. İki oyuncu da hiçbir varlık gösteremedi.
Galatasaray Borussia Dortmund golleri ve özeti (GS 0 - 4 B. Dortmund)
Dortmund hezimeti sonrası nbsp;
Prandelli'den SKANDAL açıklama: BURAYA 4. YILDIZ İÇİN GELDİM
"Lig bizim için daha önemli. Olcan ve Veysel'i bu nedenle oynatmayıp nbsp;Başakşehir karşılaşmasına sakladım"
Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Borussia Dortmund mağlubiyeti sonrasında şaşırtan açıklamalara imza attı. Sarı-kırmızılı takıma gelme sebebinin 4'üncü yıldızı takmak olduğunu belirterek, "Adım adım ilerlememiz gereken bir süreç bu. Hedefimiz 4'üncü yıldız. Şu an ligde ikinciyiz, şampiyonluk istiyoruz. Hedef konması gerekiyor. Şampiyonluğa doğru ilerlemeliyiz" diye konuştu. Olcan Adın'ı neden ilk 18'e almadığının sorulması üzerine İtalyan çalıştırıcı, "Lig bizim için daha önemli. O yüzden Veysel ile birlikte onu Başakşehir karşılaşmasına sakladım" diyerek taraftarı kızdıran bir cevaba imza attı. Prandelli sözlerini şöyle sürdürdü: "Borussia Dortmund, Şampiyonlar Ligi'ni hedefleyen bir takım. Bizim her zaman iyi bir takım olmamız gerekiyor, sürekli gelişmemiz gerekiyor. Maç sonuçları kötü olunca, her zaman dışarıda kalan oyuncular daha iyi gözükür. Bruma milli takımından gelirken yüzde yüz hazır değildi, sakatlığı vardı. Daha çok gelişmesini istiyorum. Olcan Fenerbahçe'ye karşı dişlerini sıkarak oynadı. Ona rağmen elinden geleni yaptı. Teşekkür ediyorum. Veysel'i de dinlendirmek istedim. Alçakgönüllü bir futbolcu" açıklamasında bulundu.
Fikir değiştirmedim
Prandelli, "Demoralize olmamamız lazım, geçen sene farklı yabancılar vardı. İlk geldiğimde bana ekonomik fair-play çerçevesinde ve az para harcayacağımız söylendi. Ben hiç bir zaman fikir değiştirmedim. Amacım buraya geldiğimde 4. yıldızdı, teknik ekibimle söz veriyorum. 4. yıldız için savaşacağım" diyerek sözlerini tamamladı.
gt; Cahit EROĞUL

Galatasaray Borussia Dortmund golleri ve özeti (GS 0 - 4 B. Dortmund)
Hamit: Az koştuk
Sakatlığı sebebiyle 14 ay sonra ilk 11'de sahaya çıkan Hamit Altıntop, "Önümüze bakmamız lazım. Kendi aramızda konuşacağız, tartışacağız. Nasıl daha iyi olabiliriz, nasıl oynarız. Bunları konuşacağız. Rakibe göre 10 kilometre daha az koştuk. Mücadele ederseniz, kendinizi yorarsanız, isterseniz, inanırsanız başarıyı elde edersiniz" dedi. nbsp;



Pandev ıslıklandı
Galatasaray'da yeni transferlerden Goran Pandev'e tribünlerden büyük tepki vardı. Karşılaşmanın ikinci yarısında oyundan alınan Makedon oyuncu, sarı-kırmızılı taraftarlarca ıslıklandı. Pandev sahada kaldığı sürece en ufak olumlu bir harekette bulunmadı ve yerini Emre Çolak'a bıraktı.
Galatasaray Borussia Dortmund golleri ve özeti (GS 0 - 4 B. Dortmund)
Üçüncülük için oynamalıyız
Fenerbahçe derbisinde attığı iki golle adından söz ettiren Sneijder, Dortmund yenilgisi sonrasında Hollanda TV'sine konuştu. Kendisinin gerçekçi bir insan olduğunu söyleyen yıldız futbolcu, "Şampiyonlar Ligi'nde mücadeleyi üçüncülük için sürdürüp Avrupa Ligi'ni ve Süper Lig'i düşünmeliyiz" açıklamasında bulundu.





GALATASARAY:0 - BORUSSİA DORTMUND:4 ( MAÇ SKORU )

Karşılaşma 4-0 Borussia Dortmund'un üstünlüğü ile sona erdi.

89' B.Dortmund sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Reus'un ortasında Mkhitaryan'ın sert şutu üstten dışarıya gitti.

85' Gelişen atağımızda ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Sneijder'in sert şutu üstten dışarıya gitti.

83' GOL! Ramos. Farkı 4'e çıkartan golü attı. Gelişen B.Dortmund atağında İlkay'ın ara pasında Ramos, düzgün bir vuruşka skoru 4-0'a taşıdı.

78' Galatasaray'da Goran Pandev'in yerine Emre Çolak oyunda.

77' Sağ kanattan köşe vuruşu kullandık. Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından Sneijder'in ortasında Weidenfeller topun sahibi oldu.

75' Kullanılan serbest vuruşta Sneijder'in ceza alanına ortasında kaleci Weidenfeller topun sahibi oldu.

73' Gelişen B.Dortmund atağında Mkhitaryan, hafif sağ çaprazdan ceza alanına girip yerden şutunu çekti ama Muslera topun sahibi oldu.

69' Konuk ekipte Mats Hummels'in yerine İlkay Gündoğan oyunda.

67' Sağ kanattan gelişen atağımızda Yasin'in ceza alanına ortasında savunma topu karşıladı.

62' Sarı kırmızılı ekibimizde bir oyuncu değişikliği daha. Alex Telles'in yerine Yasin Öztekin oyunda.

61' Galatasaray'da Hamit Altıntop'un yerine Blerim Dzemaili oyunda.

59' Etkili gelişen B.Dortmund atağında sağ kanattan ceza alanına giren Piszczek'in yükselltiği topa uzak kale direğinde Reus gelişine sert vurdu ama top üstten dışarıya gitti.

57' Sağ kanattan gelişen B.Dortmund atağında Piszczek'in ortasında savunmamız topu karşıladı.

55' B.Dortmund'da sakatlık yaşayan Sven Bender'in yerine Matthias Ginter oyunda.

53' Bir başka atağımızda Sneijder'in pasında topla buluşan Selçuk'un uzak mesafeden şutunda top yandan dışarıya gitti.

51' Sol kanattan gelişen atağımızda Telles, ceza alanına yakın bir noktada iki rakibinin arasından geçti ama topu ayağından açınca kaybetti.

48' Sol kanattan gelişen atağımızda Telles'in ceza alanına ortasında savunma topu kornere gönderdi.

46' İkinci yarı Borussia Dortmundlu futbolcuların vuruşu nbsp;ile başladı.

45' Son düdük geldi ve ilk yarı sona erdi.

45' İlk yarının sonuna 2 dakika ilave edildi.

43' Sağ kanattan gelişen atağımızda Tarık'ın ceza alanına ortasında savunmadan seken topu ceza alanı dışında alan Melo'nun şutunda top Weidenfeller'de kaldı.

41' GOL! Marco Reus Gelişen B.Dortmund atağında ceza alanı dışı sağ çaprazında kaleye oldukça uzak mesafede topla buluşan Reus, Muslera'nın da önde olduğunu görünce kaleye harika bir şut gönderdi ve topu ağlarla buluşturdu.

36' Sol kanattan gelişen atağımızda Telles'in ceza alanına ortasında kaleci Weidenfeller topun sahibi oldu.

33' Sağ kanattan gelişen atağımızda Tarık'ın pasında topu alan Hamit'i ortasında top herkesi aşıp diğer kanada gitti.

28' Gole bu kez de Burak ile yaklaştık. Savunma arkasına koşu yapan Burak, topu alıp ceza alanına girdi ama karşı karşıya pozisyonda son anda gerilerden gelen savunma topu kornere gönderdi.

25' Gole yaklaştık. Ceza alanına sol çaprazdan giren Sneijder, iki rakibi arasından topa vurmak isterken yerde kaldı ama top kornere gitti. Sneijder bir de penaltı bekledi ama hakem Sneijder'in kendini yere attığı gerekçesiyle sarı kart verdi.

24' B.Dortmund 3. gole çok yaklaştı. Reus'un pasında ceza alanına giren Kagawa'nın vuruşunda Muslera topun sahibi oldu.

22' Yarı alanımızda top çeviriyoruz. Maçın başında gelen 2 gol moralleri bozdu..

18 GOL! Pierre Aubameyang Maalesef top yine ağlarımızda.

15' Aynı kanattan kullandığımız köşe vuruşunda Selçuk'un ceza alanına ortasında Weidenfeller topu karşıladı. Ardından Hamit'in ceza alanı dışından vuruşunda top oyun alanını terk etti.

13' Sol kanattan gelişen atağımızda Telles'in ceza alanına ortasında Hummels topu karşıladı ve ardından Sokratis topu taca gönderdi.

10' Sarı kırmızılı ekibimiz genelde uzun toplarla tehlike olmayı tercih ediyor. Bu kez Chedjou'nun uzun pasında top yine kaleci Weidenfeller'de kaldı.

8' Sağ kanattan gelieşen atağımızda Tarık'ın ceza alanına ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

6' GOL! Pierre Aubameyang Maalesef top ağlarımızda... Sol kanattan hızlı gelişen atakta Reus, ceza alanına girip pasını sağdan gelen Aubameyang'a çıkardı ve Aubameyang da düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

4' Semih'in rakip ceza alanına uzun gönderdiği topa Pandev hareketlendi ama tehlikeyi sezen Weidenfeller topun sahibi oldu.

1' Mücadele Galatasaraylı oyuncularımızın vuruşuyla başladı... Zafer gecesi olsun...

STAT: Türk Telekom Arena nbsp;

HAKEMLER: Antonio Mateu Lahoz xx, Pau Cebrian Devis xx, Roberto Diaz Perez del Palomar xx nbsp;

GALATASARAY: Muslera x, Tarık Çamdal x, Semih Kaya xx, Chedjou xx, Alex Telles x (Yasin Öztekin dk. 62 x), Melo x, Hamit Altıntop x (Dzemaili dk. 61 x), Sneijder xx, Selçuk İnan x, Pandev x (Emre Çolak dk. 78 x), Burak Yılmaz x nbsp;

YEDEKLER: Sinan, Hakan Balta, Yekta Kurtuluş, Umut Bulut nbsp;

TEKNİK DİREKTÖR: Cesare Prandelli nbsp;

BORUSSIA DORTMUND: Weidenfeller xx, Piszczek xx, Subotic xx, Hummels xx (İlkay Gündoğan dk. 69 x), Sokratis xx, Bender xx (Ginter dk. 55 x), Kehl xx, Mkhitaryan xx, Kagawa xx (Ramos dk. 82 ?), Reus xx, Aubameyang xx nbsp;

YEDEKLER: Langerak, Immobile, Jojic, Grosskreutz nbsp;

TEKNİK DİREKTÖR: Jürgen Klopp nbsp;

GOLLER: Aubameyang (dk. 6 ve dk.18), Reus (dk. 41), Ramos (dk. 83) (Borussia Dortmund) nbsp;


SARI KARTLAR: Sneijder, Semih Kaya (Galatasaray) nbsp;


SPOR
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...