Avrupa Lig'i Kartal'ı

/ Kaynak: AA
Avrupa Lig'i Kartal'ı

SPOR Haberleri  / AA

UEFA Avrupa Ligi'nde Asteras deplasmanda 2-2 berabere kalarak gruptan çıkmayı garantileyen Beşiktaş, Avrupa arenasında başarılı bir performans sergiliyor

Formatının 2009'da köklü bir değişime uğramasının ardından adı UEFA Kupası iken Avrupa Ligi olarak değiştirilen organizasyona 3 kez katılan siyah-beyazlı takım, bunların hepsinde gruptan çıkmayı başardı.
Beşiktaş, katıldığı Avrupa Ligi gruplarında çıktığı 17 karşılaşmada sadece 3 maçı kaybederken, 10 galibiyet ve 4 beraberlik almayı başardı.
Elemelerde kaybetmedi
UEFA Avrupa Ligi'ne lig dördüncüsü olarak 2010-11 sezonunda ilk kez katılan Beşiktaş, ikinci ön elemeden başladığı turnuvada ilk olarak Faroe Adaları'ndan Víkingur Gota ile eşleşti.
İlk maçta rakibini İnönü Stadı'nda 3-0 yenerek büyük avantaj yakalayan siyah-beyazlılar, ikinci karşılaşmada deplasmanda rakibini 4-0 mağlup ederek üst tura yükseldi.
Üçüncü turda Çek Cumhuriyeti'nden Viktoria Plzen ile eşleşen Beşiktaş, Prag'da oynanan ilk maçta 1-0 geriye düşse de eski Arjantinli oyuncusu Matias Delgado'nun penaltıdan bulduğu golle 1-1 beraberliği yakalayarak İstanbul'daki ikinci maça iddialı çıktı. Burada da rakibini 3-0 yenen "Kara Kartallar", play-off turunda Finlandiya'nın Helsinki takımıyla karşılaştı. Rakibini İnönü Stadı'nda 2-0, deplasmanda ise 4-0 yenen Beşiktaş, gruplara katılmaya hak kazandı.
Aynı sezon L Grubu'nda Portekiz'den Porto, Avusturya'dan Rapid Wien ve Bulgaristan'dan CSKA Sofya ile eşleşen siyah-beyazlılar, maçlarında başarılı bir performans sergiledi.
Porto'nun ardından üst tura çıktı
Porto ile deplasmanda berabere kalmasına rağmen sahasında 3-1 yenilen siyah-beyazlılar, kalan maçlarını kazanarak 13 puanla grubunu Portekiz temsilcisinin ardından 2. sırada tamamlayarak üst tura yükseldi.
Aldığı başarılı sonuçların ardından adını turnuvadaki son 32 takım arasına yazdıran Beşiktaş, eleme turunda Ukrayna'nın Dinamo Kiev ekibiyle karşılaşırken, rakibine İstanbul'da 4-1, deplasmanda da 4-0 yenilerek Avrupa'ya veda etti.
UEFA Avrupa Ligi'ne 2011-12 sezonunda da katılan "Kara Kartallar", gruplara kalma mücadelesinde Alania Vladikavkaz ile karşılaştı. İlk maçta Rus temsilcisini Tomas Sivok, Hugo Almeida ve Guti'nin golleriyle 3-0 yenen İstanbul ekibi, deplasmanda 2-0 kaybetse de gol farkıyla gruplara kalmayı başardı.
Bu kez Kiev elendi
Önceki sezonda kendisini Avrupa arenasından eleyen Dinamo Kiev, İngiltere'den Stoke City ve İsrail'den Maccabi Tel Aviv takımlarıyla E Grubu'nda mücadele eden Beşiktaş, çıktığı 6 maçta topladığı 12 puanla grubunu lider tamamlayarak üst tura yükseldi. Grupta ikinci sırayı ise 11 puanla Stoke City aldı.
İkinci turda Portekiz'in Braga takımıyla oynanan siyah-beyazlılar, İstanbul'da rakibini Tomas Sivok ve Simao Sabrosa'nın golleriyle 2-0 yenerken, deplasmanda 1-0 yenilse de adını son 16 takım arasına yazdırmayı başardı.
Bu turda milli futbolcu Arda Turan'ın da forma giydiği İspanya'nın önde gelen kulüplerinden Atletico Madrid ile eşleşen Beşiktaş, rakibine evinde 3-1, deplasmanda ise 3-0 yenilerek Avrupa'dan elendi.
"Kara Kartallar", sonraki iki sezon ise UEFA tarafından Avrupa'dan men cezası alması nedeniyle Avrupa'ya gidememişti.
3'te 3 yaptı
Bu sezon da Avrupa arenasında başarılı bir performans sergileyen siyah-beyazlılar, C Grubu'nda İngiliz temsilcisi Tottenham Hotspur, Yunanistan'dan Asteras ve Sırbistan'dan Partizan ile eşleşti.
Grubun ilk maçlarında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Asteras ve İngiltere'de Tottenham ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Partizan'ı deplasmanda 4-0 yenerken, dün tekrar karşılaştığı Asteras ile Yunanistan' da 2-2 berabere kalarak 9 puanla gruptan çıkmayı şimdiden garantiledi. Siyah-beyazlılar, grubundaki son maçını Tottenham Hotspur ile 11 Aralık'ta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapacak.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...