HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Edirne'de Fenerbahçe tepkisi

Kaynak: AA
Edirne'de Fenerbahçe tepkisi

SPOR Haberleri  / AA

Edirne Belediyesi Edirnespor Başkanı Boyacıoğlu, Fenerbahçe maçında çıkan olaylar nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden Edirne Belediyesi Edirnespor Başkanı Murat Boyacıoğlu, "Çağrıda bulunuyoruz, kendi başına böyle anlamsız hareketler yapacak olan taraftar grupları bizim maçımıza gelmesin. Bizim aile ortamımızı bozmasınlar" dedi. Boyacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne Belediyesi Edirnespor ve Fenerbahçeli bazı taraftarların 24 Ocak Cumartesi günü Mimar Sinan Spor Salonunda oynanan maçta olay çıkardığını anımsattı. Taraftarların kendi takımlarına zarar verecek hareketler sergilediğini belirten Boyacıoğlu, şöyle konuştu:
"Biz bu yola çıkarken basketbolu ve sporu sevdirmeyi amaçladık. Aileler bir iki saatlik şov izliyordu. Maçın sonucu çok önemli değildir. Taraftarın müsabakadan zevk alması zevk almış şekilde oradan ayrılması önemlidir. Karşılaşmada taraftarın tutumundan dolayı emniyet ekiplerinin biber gazı uygulamasıyla beraber bizim şölenimiz iyice eziyete dönüştü. Çağrıda bulunuyoruz, kendi başına böyle anlamsız hareketler yapacak olan taraftar grupları bizim maçımıza gelmesin. Bizim aile ortamımızı bozmasınlar."


Boyacıoğlu, bundan sora federasyonun kotasını uygulamayı düşündüklerini ifade etti. Edirne'ye gelecek taraftar gruplarını da dikkatli olmaları konusunda uyaran Boyacıoğlu, "O gün bir kaza çıkmadı. Bu olaylar daha kötü sonuçlanabilirdi. Lütfen herkes ayağını denk alsın" diye konuştu. Taraftarlardan sağduyulu olmalarını isteyen Boyacıoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun olaylar nedeniyle Edirne Belediyesi Edirnespor'a 15 bin, Fenerbahçe Spor Kulübü Kadın Basketbol Şubesi'ne de 10 bin lira para cezası verdiğini dile getirdi.


Olaylar
Edirne'de, 24 Ocak'ta oynanan maçta, son periyodun bitimine 2 dakika 46 saniye kala iki takım taraftarı birbirlerine küfürlü tezahüratta bulunmuş ve sonrasında taş, bozuk para ve çeşitli maddeler atmıştı. Salon içerisinde güvenlik önlemi alan polis, taraftarlar arasında yaşanan arbedeyi biber gazı kullanarak yatıştırmıştı. Fenerbahçe taraftarının dışarı çıkarıldığı sırada sırada spor salonunun camlarını kırması sonucu yaralanan taraftarlara da sağlık ekipleri müdahale etmişti. Salonun tamamen boşaltılmasının ardından oynanan maçta, Edirne Belediyesi Edirnespor kendi evinde Fenerbahçe'ye 68 - 77 yenilmişti.


SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...