F.Bahçe 18.haftada kaybettiği liderlik koltuğuna 9 hafta sonra geri aldı

F.Bahçe 18.haftada kaybettiği liderlik koltuğuna 9 hafta sonra geri aldı

SPOR Haberleri

Heyecanın hiç dinmediği maçta karşısında diri bir Bursaspor gören sarı-lacivertliler, adeta kan terledi.

Trabzon'da bozulmuştu Fenerbahçe'nin morali ve Trabzon'dan gelen bir haberle gülmüştü yine sarı-lacivertlilerin yüzü. Rize dönüşü Trabzon'da yaşanan silahlı saldırının ardından ilk lig maçına Bursa karşısında çıkan Fenerbahçe, Galatasaray'ın Avni Aker'den puansız ayrılmasıyla gözünü zirveye dikmişti. 2009-10'da yaşadığı şampiyonluktan sonra sarı-lacivertlilerle oynadığı 12 maçı kazanamasa da Bursa zorlu bir rakipti ama liderlik sevdasındaki Fenerbahçe her şeyin üstesinden gelmeye kararlıydı. Lakin, maç öncesi edilen galibiyet yeminine tribünlerin ateşli desteğine rağmen Bursa hızlı başladı oyuna. 9. dakikada gol makinesi Fernandao'nun yokladığı kale, 12'de Şener'le yıkılmak üzereydi ki, Volkan tehlikeyi kornerle önledi. 15'te Emre'nin direkten dönen şutunda Belluschi meşin yuvarlağı kafayla ağlara yolladı. Ancak yan hakemin hatalı ofsayt kararı Bursa'nın buz gibi golünü eritti. Fenerbahçe ancak bundan sonra maça ağırlığını koysa da çabalar ilk yarıda gol sesi getirmedi.
Webo'yla gelen liderlik
Kuyt'ın beklenmedik sakatlığı sebebiyle ilk 11'de sahaya sürdüğü Emenike'ye 45 dakika katlanan İsmail Kartal, ikinci yarıya Hasan Ali'yle başladı. Sol beki Hasan Ali'ye teslim eden Kartal, Emenike'den boşalan sağ açığa ise Caner'i çekti. Bu hamle hem Fenerbahçe'nin ataklarına hareket kattı, hem de savunmasını katılaştırdı. 48'de Webo'nun ara pasında Sow'un sağ çaprazdan sert şutunu Harun kornere çelerken, 51'de Emre'nin defansın arkasına attığı topta Alper'in vuruşu yan ağlarda kaldı. 72'de Bursa'nın ceza sahası sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta Fernandao uçarak kafayı vurdu, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti. 79'da Belluschi'nin sert şutunda Volkan mutlak bir golü kornerle önlerken, kullanılan köşe atışında Şamil'in kafa vuruşunu Hasan Ali çizgiden çıkardı. 84'te Caner'in ceza sahasına ortasında Sow'la birlikte hareketlenen Serdar Aziz kaleci Harun'la çarpışırken boşta kalan topu Webo ağlara yolladı: 1-0. Fenerbahçe, kan terlediği maçtan zaferle ayrılarak 9 haftalık liderlik hasretini dindirdi.


Kurtarıcı nbsp;Webo
Dün çok değerli bir gol atan Pierre Webo F.Bahçe'de 6 gol 2 asiste ulaştı. Daha önce 1. haftada Karabük ve 9. haftadaki Rize maçlarında da 3 puan getiren golleri atan Kamerunlu yıldız maç sonrası, "Bugün taraftar desteğiyle kazandık. İsmail hoca bazen beni oynatmıyor. Saklayamam sinirlendiğim, üzüldüğüm oluyor ama kendimi hazır tutup şansımı bekliyorum. Ben bir takım oyuncusuyum" dedi.



İSMAİL KARTAL ÇARPICI KONUŞTU:
Bileğimizin nbsp;hakkıyla




F.Bahçe'nin hocası Şenol Güneş'in 'hakemle kazandılar' imasına cevap verdi
F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal maç sonrası yıpranmış fakat rahatlamış görüntüsüyle çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. "Maçın iki önemi vardı; kazanmak ve liderlik" tespiti yapan Kartal, "İkinci yarının başında taktik hamlesi yaptık. Üstünlük bize geçti. Şimdi lideriz, oyuncularımı kutluyorum" dedi. İsmail hoca, "Yarış soluksuz sürüyor. Disiplinli olup, az hata yapan takım kazanacak. Farklı kazanmak şart değil, az golle de olsa galip gelmek önemli" şeklinde konuşurken Şenol Güneş'in hakem eleştirileri için, "Bu akşam hakemle falan maç kazanmadık. Gerçekten bunları içten ve kalpten söylüyorsa bir daha düşünmesini tavsiye ederim. Her maç öncesi 'Hakemlerden korkuyoruz' diyerek burada 4-5 yiyip hâlâ hakemde arıyorlar bazı şeyleri" sözlerini kullandı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...