Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fenerbahçe Ülker tarihinde ilk defa Final Four'a kaldı

Fenerbahçe Ülker tarihinde ilk defa Final Four'a kaldı

SPOR Haberleri

THY Avrupa Ligi'nde son şampiyon Maccabi'yi üçüncü maçta uzatmalarda mağlup eden sarı-lacivertliler seriyi 3-0'a getirip Madrid biletini aldı

Nefes kesen maç F.Bahçe Ülker'in! THY Euroleague'de çeyrek final serisinde Maccabi Electra'yı deplasmanda normal süresi 65-65 eşitlikle biten maçta uzatmada 75-74 mağlup eden sarı-lacivertliler seriyi 3-0 kazandı ve adını tarihinde ilk kez Final Four'a yazdırdı. F.Bahçe Ülker böylelikle 1999-00 ve 2000-01 sezonlarında üçüncüü olan Efes'in ardından Final Four'a adını yazdıran ikinci Türk takımı oldu. Büyük bir çekişmeye sahne olan maça etkili başlayan taraf ev sahibi Maccabi Electra oldu ve ilk çeyreği 20-13 üstün kapattı. İkinci periyotta rakibine 24-11'lik üstünlük kuran F.Bahçe, soyunma odasına 37-31 önde girdi.
Maç gitti geldi
Temsilcimiz üçüncü çeyrekte Maccabi'nin öne geçmesine izin vermedi ve son çeyreğe de 5 sayılık avantajla 50-45 önde başladı. Son 2.5 dakikaya 63-59 önde giren Obradoviç'in öğrencileri potasında üst üste sayılar görünce maçın normal süresi 65-65 eşitlikle bitti ve uzatmaya gidildi. Uzatmaya Zisis'in 3 sayılık basketiyle giren F.Bahçe, avantajını koruyamadı ve son 2.21 saniyeye 70-70 eşitlikle girildi. Maccabi 72-71 öne geçerken, Goudelock'un basketiyle yeniden öne geçen temsilcimiz son 15 saniyede 74-73 geriye düştü. Sarı-lacivertliler son 9 saniyeye Goudelock'un basketiyle tekrar öne geçti: 75-74. Maccabi son hücumdan boş dönünce F.Bahçe Ülker salondan 75-74 galip ayrılarak zafere ulaştı. Final Four maçları 15-17 Mayıs'ta İspanya'nın başkenti Madrid'de nbsp;yapılacak.
Fenerbahçe Ülker tarihinde ilk defa Final Four'a kaldı

Final Four selfie'si nbsp;
F.Bahçe Ülkerli oyuncular karşılaşma sonrası soyunma odasına zaferi çılgınca kutladılar. Semih Erden ise cep telefonuyla çektiği selfie ile bu anı kaydetti.



9. kupanın peşinde
Fenerbahçe'nin Sırp antrenörü Zeljko Obradovic, Madrid'de oynanacak Final Four'da dokuzuncu şampiyonluğunu kovalayacak. İlk kupasını Partizan'ın başındayken 1992 yılında İstanbul'da havaya kaldıran Sırp hoca, 1994, 1995, 2000, 2002, 2007, 2009 ve 2011'den sonra nbsp;Euroleague'de bir kupanın daha peşine düşecek. nbsp;
Obra: İşimiz bitmedi
Fenerbahçe Ülker koçu Obradovic maç sonunda açıklamalarda bulundu. Oyuncularıyla gurur duyduğunu belirten Sırp antrenör, "Başkanımız, sponsorumuz ve tabii ki taraftarımız için bu başarı çok önemli. Taraftarımız gittiğimiz her yerde büyük destek oldu. Daha işimiz bitmedi. Final Four'da başarılı olmak için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyorum" dedi. nbsp;
Pana pes etmiyor
THY Avrupa Ligi çeyrek finalinde dün oynaan diğer maçta Panathinaikos evinde CSKA Moskova'yı 86-85 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı ve seriyi 2-1'e getirdi. Diğer eşleşmelerde son durum şöyle: Barcelona-Olimpiakos: 1-1, R.Madrid-Anadolu Efes: 2-0.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...