Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beşiktaş, bu sezon 13. defa zirveyi korudu

Beşiktaş, bu sezon 13. defa zirveyi korudu

SPOR Haberleri

Ankara'da Atiba'nın golüyle öne geçen, kaleci Waterman'ın kırmızı kartıyla rehavete kapılan siyah-beyazlılar, Musa'nın kafa vuruşuyla şoku yaşadı.

HÜSEYİN EROĞUL
Düşme korkusuyla kâbuslar gören Karabükspor mücadeleye önde kurduğu baskıyla başladı. Çok adamla Beşiktaş'ı kendi yarı alanına hapsetmeye çalışan Yılmaz Vural'ın öğrencileri, Motta'nın koruduğu bölgeyi Ahmet İlhan'la yıkmayı başardı. Sol kanatta oynayan Sosa'nın ilk yarıda geriye yeteri kadar destek vermemesi üzerine sağdan bindirmeler yapan Karabükspor, pozisyon üretemedi. Rakibinin oyununa ayak uyduran Beşiktaş ise 14. dakikada ilk ciddi atağını geliştirdi. Mustafa Pektemek'in sağdan yaptığı ortaya Demba Ba dokunamazken 25'te Atiba'nın golü geldi. Kanatlardan organize olarak tehlike üretmeye gayret eden siyah-beyazlılarda, Kanadalı futbolcu, Serdar Kurtuluş'un ortasını kafayla filelere gönderdi: 1-0. Pozisyon açısından sıkıntılı geçen ilk yarının bitimine 3 dakika kala kaleci Waterman ceza sahası dışında elle oynadığı için kırmızı kartla oyundan atılırken, Sosa'nın frikiği direğe takılınca Beşiktaş soyunma odasına tek golle önde gitti.
Maç gidiyor derken
İkinci yarı ise ilk 45 dakikadan tamamen farklı geçti. Karabükspor 10 kişi olmasına rağmen daha baskın gözükürken Demba Ba, 56'da kaleciyle karşı karşıya kalmasına rağmen fileleri havalandıramadı. 54. dakikada sakatlanan Ersan'ın yerine oyuna giren Necip, 4 dakika sonra kırmızı kartla soyunma odasının yolunu tutunca Karabükspor vitesi yükseltti. Savunmanın arkasına atılan toplarla siyah-beyazlılara soğuk terler döktüren Karabük'te kaleci Abdülaziz önce Tolgay'ın sonra da Sivok'un net pozisyonlarında gole izin vermedi. 10 kişi kaldıktan sonra tek forvete dönerek Demba Ba-Franco değişikliğine giden Beşiktaş, 79'da kullanılan kornerde adam paylaşımını yanlış yapınca Musa kaleyi bulan tek topta skoru dengeledi: 1-1. Kartal maç gidiyor derken uzatmadaki Sosa'nın ortasında Cenk Tosun'un müthiş kafa vuruşuyla liderlik koltuğunu ele geçirdi: 2-1


Necip nbsp;sadece nbsp;4 dakika!
Beşiktaş'ta dün sakatlanan Ersan Adem Gülüm'ün yerine maçın 54. dakikasında oyuna dahil olan Necip Uysal karşılaşmada sadece 4 dakika oynayabildi. 58. dakikada gelişen ani Karabükspor atağında Ahmet İlhan'ı son adam pozisyonunda faulle indiren Necip, hakem Bülent Yıldırım tarafından oyundan atılınca takımını on kişi bıraktı. nbsp;


BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖRÜ SLAVEN BİLİC: nbsp;Hepsini kazanacağız
"Artık 6 maç kaldı ve lideriz ama mühim olan lig bittiğinde bu konumda olmak"
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic galibiyetin gelmesi halinde liderliğe yükseleceği Karabük maçında hayli stresli ve heyecanlıydı. İlk yarıda sık sık oyuncularını saha çizgisine kadar gelerek uyaran Hırvat çalıştırıcı ikinci yarının başlangıcında da saha ortasına kadar girerek futbolcularını ne yapacakları konusunda ikaz etti. Maç sonrası son derece önemli bir galibiyet aldıklarını belirten Slaven Bilic, "Karabükspor'un ligdeki konumu gereği puana ihtiyacı vardı. İyi bir ekiple oynayacağımızı biliyorduk. Dinamik bir takım yapıları var. Galibiyetten başka bir alternatifimiz yoktu ve başardık" dedi. Kalan 6 haftada bütün maçları kazanmak istediklerini belirten Bilic, "Bunu başaracak gücümüz var. Şimdi Trabzon'u düşünmeye başlayacağız. Maç maç gidiyoruz ve mühim olan ligin sonunda da bu konumda olmak" sözlerini kullandı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...