Galatasaray'a yıldız transfer vaadi

/ Kaynak: AA
Galatasaray'a yıldız transfer vaadi

SPOR Haberleri  / AA

Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, başkanlığa seçilmesi halinde sarı-kırmızılı takıma bir yıldız oyuncu transfer edeceğini söyledi.

Galatasaray Kulübü'nün olağan nbsp;seçimli genel kurulu öncesi başkan adaylığını açıklayan isimlerden Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, başkanlığa seçilmesi halinde sarı-kırmızılı takıma bir yıldız nbsp;oyuncu transfer edeceğini söyledi.
nbsp;
Ahmet Özdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonluk hedefi nbsp;koyduklarını ve böyle bir hedef koyan yönetimin bakış açısının da belli olacağını nbsp;belirterek, "Ben kaynaklarımı doğru kullanacağım. 8,5 milyon avroya aldığım bir nbsp;adamı, 3,5 milyon avroya satmam. Çünkü alırken o rakamı vermem. Galatasaray nbsp;taraftarı maça gidiyor, kombine alıyor, yani görevini yapıyor. Bizden de yıldız nbsp;bekliyor. Seçilirsek bir yıldız oyuncu alacağımızı söyledim. Bundan da geri adım nbsp;atmam. Kaynaklarımızı doğru kullanırsak bunun finansmanını sağlarız" şeklinde nbsp;konuştu.
nbsp;
Galatasaray için "ortak akıl, lider kadro" sloganıyla yola nbsp;çıktıklarını vurgulayan Özdoğan, "Galatasaray'da önemli olan genel kuruldur ve nbsp;genel kurul ortak aklı temsil eder. Bu genel kurulda şu anda 3 bin kişinin kaydı nbsp;kapalı. Yani beynimizin yüzde 25'i çalışmıyor. Baktım hiç kimsenin de umurunda nbsp;değil. İnsanlara, beyninin yüzde 25'inin tıkalı olduğu söylense, hemen çözüm nbsp;aramaya başlarlar. Ancak Galatasaray Kulübü'nü yönetenlerde böyle bir istek yok. nbsp;Biz Galatasaray için, 'ortak akıl, lider kadro' sloganıyla yola çıkıyoruz" nbsp;ifadelerini kullandı.
nbsp;
"Galatasaray'ın sorunu idaridir" nbsp;
nbsp;
Özdoğan, sarı-kırmızılı kulüpte öncelikli olarak idari sorunların nbsp;çözülmesi gerektiğine inandıklarını vurgularken, "Galatasaray'da maddi sorunlar nbsp;yoktur. Galatasaray'ın sorunu idaridir. Eğer idari sorunlar çözülürse, hiçbir nbsp;zaman maddi sorun olmaz" ifadelerini kullandı.
nbsp;
İdari sorunları çözebilmek için ortak aklın kullanılmasının şart nbsp;olduğunu dile getiren Özdoğan, şunları kaydetti: "Aklımızı kullandırmıyorlar. Genel kurullara bakıyorsunuz, kulüp nbsp;bütçesi 100-200 kişiyle kabul ediliyor. Kulübün genel yapısında 12 bin kişi nbsp;varken, yüzde 2 oranıyla bu işleri yapıyoruz. Buna karşılık olarak biz, nbsp;'katılımcı bir Galatasaray oluşturmak için bu işi yaparız, o tecrübeye sahibiz' nbsp;dedik. Bu bir ekip işidir. Arkadaşlarımızla uzun istişareler yaparak, ortak akıl nbsp;toplantıları düzenleyerek, mali gerçekler paneli düzenleyerek, 'hep birlikte bu nbsp;işe giriyoruz' dedik. Başkan adaylığı, benim tek başıma aldığım bir karar nbsp;değildir."
nbsp;
"Kişilerin verdiği paralarla bu iş dönmüyor" nbsp;
nbsp;
Ahmet Özdoğan, eskiden olduğu gibi kişilerin verdiği paralarla nbsp;kulüplerin dönmesinin artık mümkün olmadığına dikkati çekerken, farklı bir mali nbsp;planları olduğunu savundu.
nbsp;
Son mali genel kurul kitapçığında, kasa kolaylığı olarak yöneticilerin nbsp;verdiği rakamların 2013 yılı için 6 milyon lira, 2014 yılı için ise 7 milyon lira nbsp;olarak gösterildiğini anlatan Özdoğan, "Kulübün borcu ise 855 milyon lira. Bugün nbsp;50 milyon dolarınız olsa ve kulübe verseniz ancak 3 ay yeter. Demek ki başka bir nbsp;bakış açısı lazım. Bu durum, profesyonel ama aynı zamanda Galatasaray ruhunu nbsp;taşıyan, dünya ölçeğinde iş yapan yöneticilerle çözülebilir. Tek başına nbsp;profesyonellik, kurumsallık da olmaz. Galatasaray etiği ve kültürü de olacak. nbsp;Bizim yönetim listemize baktığınızda, tüm bu değerleri görürsünüz" nbsp;değerlendirmesinde bulundu.
nbsp;
Ekonomik durumla ilgili çalışmaları bulunduğunu kaydeden Ahmet nbsp;Özdoğan, "Bizim mali planımız farklı. Denk bütçe değil, fazla veren bütçe yapmak nbsp;zorundayız. Denk bütçeyle borç ödeyemezsiniz. Daha fazla gelir elde edip, nbsp;kaynakları çok doğru şeklide kullanmanız lazım. Gayrimenkullerinize katma değer nbsp;oluşturmanız gerekir. Gayrimenkulleri satmak, Galatasaray'ın aklıyla, genel kurulla nbsp;alay etmektir. Bu borçları ödemenin yolu, gayrimenkullerde katma değer üretmek, nbsp;yeni kaynaklar oluşturmaktır ve yeni sponsorluklar bulmaktır" diye konuştu.
nbsp;
"Sezon sonu olduğunda Hamza hoca ile oturur konuşuruz" nbsp;
nbsp;
Ahmet Özdoğan, yönetime gelmeleri durumunda futbol takımı teknik nbsp;heyetinin durumuyla ilgili izleyecekleri yolu aktarırken, şunları söyledi: "Eğer biz seçilirsek, sezon sonuna kadar teknik direktör Hamza nbsp;Hamzaoğlu ve kadrosunun her şekilde yanındayız. Sonrasında Hamza hoca ile oturup, nbsp;önümüzdeki sezonun planlarını konuşacağız. İlk olarak Hamza hoca bizimle devam nbsp;etmek istiyor mu, istemiyor mu bunu soracağız. Eğer istiyorsa, gelecek sezonun nbsp;projeksiyonlarını konuşuruz. Bu projeksiyonlarda uyum sağlarsak da birlikte devam nbsp;ederiz. Hamza hoca bizimle mutlu olup almadığını söyleyecek. Belki kendisi nbsp;ayrılmak isteyecek. Bunu ben bilemem."
nbsp;
Kulüp olarak futbol noktasında konsantre olmaları gereken konular nbsp;bulunduğunu belirten sarı-kırmızılı kulubün başkan adayı, "Kupada final nbsp;oynayacağız ve inşallah alacağız. Ligde de şampiyonluğu zaten bekliyoruz. nbsp;Galatasaray nerede yarışmaya giriyorsa, bütün ikincilikler başarısızlıktır" nbsp;değerlendirmesinde bulundu.
nbsp;
Öte yandan, kulüpte bazı usulsüzlükler yapıldığı yönündeki iddialara nbsp;karşı nasıl bir yöntem izleyecekleriyle ilgili soru üzerine Ahmet Özdoğan, nbsp;şunları kaydetti: "Kişiler hata yapabilir ama kurumlarla ilgili çok dikkatli konuşmamız nbsp;lazım. Dedikodularla bir yere varamazsınız. Eğer 'usulsüzlük var' deniyorsa, bir nbsp;komisyon kurulur ve iddia sahibinden elindeki tüm bilgi ile belgeler istenir. Bu nbsp;komisyon asla ve asla yönetim bazında kurulmaz. Tarafsızlık açısından genel kurul nbsp;bazında kurulur. Belki sizin yönetiminizle ilgili bir usulsüzlükten bahsediliyor. nbsp;Bilgi ve belgeler doğruysa gereğini yaparsınız. Ucu kime gidiyorsa gitsin sonuna nbsp;kadar da devam edersiniz. Sadece dedikoduysa iddia sahibine en ağır cezanın nbsp;verilmesi için disiplin kuruluna giderim."
nbsp;
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kulak-Burun-Boğaz ve nbsp;Baş-Boyun Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Ahmet Özdoğan, nbsp;Galatasaray'da 1996-2000 yılları arasında Faruk Süren yönetiminde, 2004-2006 nbsp;yılları arasında da Özhan Canaydın yönetiminde görev aldı. nbsp;


SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...