Mbia baş döndürdü

Menajerler Trabzon kapıyı kapatınca Kamerunlu yıldızı Galatasaray ve Beşiktaş'a önerdi. Bordo-mavililer de harekete geçip 'anlaşalım' mesajını gönderdi
Trabzonspor'da yılan hikayesine dönen Stephen Mbia transferinde baş döndürücü bir trafik yaşanıyor. Trabzon'a gelip sağlık kontrolünden bile geçten Kamerunlu yıldız, yönetime ağır şartlar öne sürünce transfer çıkmaza girmiş, Mbia da Fransa'nın yolunu tutmuştu. Görüşmelerin tıkanmasında en büyük etken oyuncunun 1.5 milyon avroluk imza parasını peşin istemesi ve sözleşmesine 'alacakları 15 gün gecikirse serbest kalır' maddesini koydurmak istemesiydi. Mbia bu şartlarda yumuşamayınca Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Genel Menajer Süleyman Hurma'ya "Gönder onu" talimatını, basına da "Daha iyisini alacağız. Taraftarımız merak etmesin" demecini vermişti.
İkinci Tolgay olmasın!
Ancak sonrasında yaşanan gelişmeler bordo-mavili yönetimi iyice tedirgin etti. Mbia'nın menajerleri Trabzon'un olumsuz tavrı sonrası yıldız oyuncuyu Galatasaray ve Beşiktaş'a önerdi. Özellikle Melo belirsizliği yaşayan Galatasaray'ın Mbia'yla yakından ilgilenmeye başlamasıyla Süleyman Hurma, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nu ikna turuna başladı. Geçen sezonun devre arasında Beşiktaş'a Tolgay'ı kaptıran Hacıosmanoğlu, ikinci darbeyi yememek için katı tutumunu yumuşattı. Bugün Mbia'yla yeniden bir görüşme gerçekleştirecek olan Süleyman Hurma, orta yolu bulmaya çalışacak. Özellikle '15 gün' şartından vazgeçmesi halinde Mbia yeniden Türkiye'ye getirilecek ve 3 yıllık resmi sözleşme imzalanacak.





