Muslera yeni sezonu değerlendirdi

Muslera yeni sezonu değerlendirdi

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Fernando Muslera yeni sezon öncesi değerlendirmelerde bulundu

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında ikinci etap kamp çalışmalarını Avusturya'nın Velden bölgesinde sürdüren sarı-kırmızılı ekipte, tecrübeli kaleci Fernando Muslera kulübün resmi televizyonuna açıklamalarda bulundu.


Galatasaray'ın Türkiye'nin en büyük camiası olduğunu dile getiren Muslera, "4. yıldızı kazanmak için çok çalıştık. Çok güzel, harika bir başarıydı. Galatasaray Türkiye'nin en büyük camiası. O nedenle her sene şampiyon olmak istiyoruz. Geçen sene çok önemliydi. Çünkü şampiyon olunduğu takdirde 4. yıldızı kazanıp adımızı tarihe yazma fırsatımız olacaktı. Bu da bize nasip oldu ve bu güzel formada şu anda 4. yıldızı görebiliyoruz. Sezona istediğimiz gibi başlayamadık. Futbolda inişler çıkışlar var. Geçen sene pek çok dönüş de yaşadık. İlk maçlarımızda galibiyetler alındı sonra beraberlikler geldi, mağlubiyetler oldu. Bir değişiklik gerekiyordu ve doğru zamanda doğru değişiklik yapıldı. Bu da başarıyı getirdi bize. Tabi rakiplerimizin puan kaybetmesi bizim için çok önemliydi. Yapılan değişiklikler bize olumlu yansıdı. İyi bir hava getirdi, sonra da böyle güzel bir başarı geldi" dedi.


"HAMZA HOCANIN GELİŞİYLE DAHA ÇOK MOTİVE OLUNDU"


Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun göreve gelmesinin kendi performansını da etkilediğini ifade eden deneyimli kaleci, "Takımın havası değişince bu kaleciye de yansıyor. Hamza hocanın gelişiyle beraber daha fazla motive olundu. Biraz daha farklı yaklaşıldı, bu da benim performansımı olumlu etkiledi" diye konuştu.


nbsp;"BAŞARIYI SADECE BANA MAL ETMEK DOĞRU DEĞİL"


Ligde son 6 maçı gol yemeden geçirdiklerini hatırlatan Muslera, "Onlar benim için çok önemliydi. Son 6 hafta şampiyonluğa adım adım yaklaşıyorsunuz. Tabi lig tablosunda birincisiniz ve kazandığınız zaman otomatikman 2 rakibinize de baskı uyguluyorsunuz. Tabi bu da sizi ekstra motive ediyor. Gol yemediğim her haftadan sonraki haftaya daha motive olarak çıktım. Gol yememek için elimden geleni yaptım ama bu başarıyı sadece bana mal etmek çok da doğru değil. Eğer bir kaleci gol yemezse demek ki takım olarak doğru bir şeyler yapıyoruz. Takım savunması olarak iyi şeyler yapılmış. Bunun sonucunda da gol yenmemiş. O nedenle bütün arkadaşlarıma bir kez daha sizin aracılığınızla teşekkür ederim. Son 6 hafta gerçekten hem defansif hem de ofansif anlamda atak yapılması gerektiği zaman takım olarak beraber atak yapan, defans yapılması gerektiği zaman da beraber yapan bir Galatasaray vardı. Bunun sonucunda da böyle bir başarı geldi" şeklinde konuştu.


"TAFFAREL'İN GALATASARAY'A GELMEM DE BÜYÜK PAYI VAR"


Kaleci antrenörü Taffarel ile çalışmanın kendisi için gurur olduğunu dile getiren deneyimli file bekçisi, "Harika bir insan, futbolculuk kariyeri zaten ortada. Dünya şampiyonluğu ortada, kazandığı kupalar ortada ve aynı zamanda çok iyi bir insan. Galatasaray'a gelmemde inanılmaz büyük bir payı var. Onun burada olması beni inanılmaz etkiledi" dedi.


"TÜRKİYE LİGİ ÇOK ZOR BİR LİG"


'Türkiye liginin çok zor bir lig olduğunu düşünüyorum' diyen Muslera, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Son 6 hafta bir kez daha gösterdi ki bunu özellikle bize karşı oynayan rakipler inanılmaz motive oluyorlar. Hiçbir zaman konumları bir şey değiştirmiyor. O nedenle çok zor maçlar geçiyor. Uzun zamandır buradayım birebir bunu görüyorum. Her geçen sene daha da kaliteli oluyor. Daha da zor maçlara çıkıyoruz ama Galatasaray'sanız hiçbir zaman mücadeleyi bırakamazsınız. İlk dakikadan son dakikaya kadar mücadele etmeniz, savaşmanız gerekiyor. Biz de özellikle son 6 hafta bunu layıkıyla yaptık."


"BU SEZON BİZİ DAHA ZOR BİR LİG BEKLİYOR"


Kamp çalışmalarını da değerlendiren tecrübeli kaleci, "Tabi bu sezon bizi daha zor bir lig bekliyor. Birçok farklı kulvarda mücadele diyoruz. O yüzden şu dönem bizim en çok çalışmamız gereken ve kendimizi yeni sezona hazırlamamız gereken bir dönem. Antrenmanlar iyi geçiyor. Zaman zaman yorucu da oluyor. İyi şekilde çalışıyoruz tamamen hedefe odaklandık. Geçen sene olduğu gibi galibiyetlere devam etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.


nbsp;"ŞİLİ KARŞISINDA ELENMEYİ BEKLEMİYORDUK"


nbsp; Şili'de düzenlenen Copa America'da ki performansını da değerlendiren Fernando Muslera, "Milli takım tecrübesi her futbolcu için çok önemlidir. Uruguay formasıyla mücadele etmek ve bu tip şampiyonalara gitmek kariyerim ve tecrübem açısından çok önemli. Copa America pek beklediğimiz gibi geçmedi. Elenmeyi beklemiyorduk Şili karşısında ama takım olarak her zaman başarıyı yakalayacak durumdayız" dedi.


nbsp;"YENİ SEZONDA YENİ HEDEFLER İÇİN MÜCADELE ETMELİYİZ"


nbsp; Sarı-kırmızılı taraftarlara da mesaj gönderen Muslera, sözlerini şöyle tamamladı: "Taraftarlarımız bizim için çok önemli. Her zaman desteklerini bekliyoruz, her zaman onlar bizim için itici güç. 90. dakikada bile o stadı dolu görmek bambaşka bir duygu, bir futbolcu için çok önemli. Her zaman bizi destekliyorlar, yeni sezonda da 90 dakika boyunca hep o stadda olsunlar. Bizi hiç yalnız bırakmasınlar. Nereye gidersek gidelim bizimle gelsinler. Bu takım onları mutlu etmek için elinden geleni yapacaktır. 4. yıldızı kazandık, inanılmaz önemli bir başarıydı ama artık bunu bir kenara bırakıp yeni sezonda yeni hedefler ve kupalar için mücadele etmeliyiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...