Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pereira'dan Donetsk yorumu!

/ Kaynak: İHA
Pereira'dan Donetsk yorumu!

SPOR Haberleri  / İHA

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, yarın kendilerini oldukça zorlu bir maçın beklediğini söyledi.

Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Vitor Pereira, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme ilk maçında oynayacakları Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İki kaliteli takımın karşılaşması olacağını belirten Portekizli teknik adam, "Taraftarlarımızdan tek beklentim sonuna kadar bizi desteklesinler. Sabırlı olmalıyız, oldukça zor bir maç olacak" dedi.

Sarı-lacivertli takımın gelebileceği maksimum seviyeyi tahmin etmenin zor olduğunu ifade eden Pereira, "Çünkü henüz 3 haftadır birlikteyiz. Bu kadar kısa sürede net bir seviye belirlemek imkansız ama üç haftada gelebileceğimiz en iyi yere geldik. Shakhtar'ın en önemli avantajı teknik direktörü. Uzun yıllardır onlarla ve takımı çok iyi tanıyor. Başka bir avantajı hazırlık dönemini de bizden önce başlayarak geçirdiler ve ligleri de başladı. Bu açıdan avantajlı olduklarını düşünüyorum. Onların da 10-15 milyon Euro'luk oyuncuları var. Ama bizim kozlarımız daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.

"SİSTEM ÖNEMLİ DEĞİL"
Takımın hangi sistemle oynayacağı konusuna da değinen deneyimli teknik adam, "4-4-2, 4-3-3 bunlar önemli değil. Ben oyuncuları sahada rahat edebilecekleri bir sistemle oynatmak istiyorum. Benim için bireysel ve kollektif anlamda oyuncuların sahada istediklerini gerçekleştirmeleri önemli" açıklamasında bulundu.

Geçmiş yıllarda Ukrayna takımlarıyla oynama fırsatı bulduğunu da ifade eden Pereira, şunları söyledi:
"Finansal anlamda güçlü bir ülke olduğunu düşünüyorum. Kaliteli takımlar oluşturdular. Teknik kapasitesi yüksek ve hızlı oyuncuları var. Savunma hatları da Ukraynalı oyuncularla oluşmuş. Bu şekilde her zaman Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden bir takım var. Biz kendi kimliğimizi ortaya koymaya çalışacağız. Güzel bir maç bekliyorum. Bugüne kadar Shakhtar, Dnipro ve Dinamo Kiev gibi takımlarla karşılaştım."

Ukraynalı bir gazetecinin Lucescu'nun Fenerbahçe'nin başına geçeceğiyle ilgili bir soruya ise tecrübeli teknik adam şöyle cevap verdi:
"Ben daha iki yıl daha buradayım. Benden sonra olabilir. Lucescu'nun tecrübeli bir hoca olduğunu düşünüyorum. Onun için 'Futbolun yaşlı bir kurdu' diyebilirim. Avrupa'da saygın bir hoca. Porto'dayken de böyle dedikodular vardı. Benim de tecrübelerim var ama yarın hocalar sahada oynamayacak."

Pereira ayrıca, Volkan Demirel'e takılarak, "Bir daha ki basın toplantısına daha çirkin bir futbolcu getirin. Volkan'ın yakışıklılığı karşısında imajım sarsılıyor" dedi.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...