Ergin Ataman Eurobasket 2015 öncesi iddialı

Ergin Ataman Eurobasket 2015 öncesi iddialı

SPOR Haberleri

A Milli Basketbol Takımı'nın çok güçlü bir ekip haline geldiğini belirten 12 Dev Adam'ın patronu: Türkiye'nin maçlarında adrenalin yüksek olacak

gt;Murad Tamer nbsp;


Fransa, Hırvatistan, Almanya ve Letonya'nın ortak organizasyonu ile düzenlenecek olan 2015 FIBA Erkekler Avrupa Şampiyonası için geri sayım başladı. 5-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek organizasyon öncesi 12 Dev Adam'ın başantrenörü Ergin Ataman sorularımızı cevapladı. Avrupa Şampiyonası için iddialı konuşan ay-yıldızlıların patronu, madalya kazanmayı arzuladıklarını, sıradaki hedeflerinin ise Olimpiyat elemelerine katılmak olduğunu nbsp;söyledi. Şu anda 19 kişilik bir kadroya sahip olduklarını ve birbirleriyle oynamaya alışmış basketbolcuların kadroda yer aldığını ifade eden Ataman, "Takımın yarısı uzun zamandır beraber oynuyor. Yani takım kimyası üst seviyede. Birbirleriyle oynamaktan keyif alıyorkar. Bu çok önemli. Takviye ettiğimiz yeni isimlerin de takıma büyük güç katacağına inanıyoruz. Türk halkına, Türk spor kamuoyuna heyecan verecek bir takımla Avrupa Şampiyonası'nda olacağız. Türkiye'nin maçlarında yüksek adrenalin yaşanacak" ifadelerini kullandı.
NBA'e ateş püskürdü
Ataman, hazırlık döneminde canını sıkan konulara da değindi. Sakatlanan Ömer Aşık'ı kadrodan çıkarmak zorunda kaldıklarını belirten tecrübeli çalıştırıcı, Ersan İlyasova'nın kampa geç katılacak olmasına da sitem etti. Yıldız oyuncuların durumu hakkında NBA'e suçlamalarda bulunan Ergin Ataman, "Ersan hala daha NBA'de takımıyla hazırlık kampında. Ama bu durum onun elinde değil, mecburiyetten. Ömer Aşık'ın sakatlığı ise gerçekten hepimizi şok etti. Kampa katılmasını bekliyorduk ama olmadı. Onun eksikliğini hissedeceğiz. NBA'in Avrupa basketboluna saygısı yok. Oyuncularımız canını dişine takarak mücadele ediyor ama milli takımlarına gitmek istediklerinde zorluk çıkarıyorlar. Hep bir problem çıkıyor. Bunu sürekli yaşıyoruz. Bu duruma FIBA'nın müdahale etmesi gerekiyor. NBA'deki oyuncularımızdan istediğimiz gibi yararlanamıyoruz" dedi. NBA'deki temsilcilerimizden Furkan Aldemir'e de 'Milli takım kampına gitme' baskısı yapıldığını ifade eden Ataman, "Furkan ısrar etmese, çabalamasa o da gelemeyecekti" bilgisini verdi. nbsp;
Devşirmeye karşıyım
Bobby Dixon'ın milli takıma çağrılmasının bazı kesimlerce eleştirildiğini hatırlatmamız üzerine ise Ataman, "Açıkçası ben devşirmeye karşıyım. Ancak FIBA buna müsade ediyorsa, rakipleriniz bunu avantaj haline getiriyorsa siz de bunu kullanmak zorundasınız. Türkiye bir madalya bekliyor. Emir Preldzic, Türkiye'de uzun yıllar oynuyor ve geçen yıl da A Milli takımın en önemli parçalarından bir tanesiydi. Ama sezon devam ederken topuğunda ciddi bir sakatlığı oldu. Takım doktorları oynamamasını istedi. Milli takım doktorları da bu yönde karar verdi ve Türkiye'de uzun yıllar oynayan Bobby Dixon'ı almayı tercih ettik. Belki Avrupa'da üst düzey oynayan bir oyuncuyu alabilirdik ama Dixon, Türkiye'de sevilen birisi. Basketbol camiasının sempatiyle baktığı bir isim. Bu sezon şampiyon da oldu. İnşallah ileriki yıllarda devşirme oyunculara ihtiyaç olmadan bir kadro kurabiliriz" yorumunu yaptı.
Ergin Ataman Eurobasket 2015 öncesi iddialı

UFUK SARICA: nbsp;
Yolumuz çok açık
Pınar Karşıyaka ile şampiyonluk yaşamanın moraliyle Euro Basket 2015 hazırlığı içinde olan A Milli Basketbol Takımı'nın yardımcı antrenörü Ufuk Sarıca da tıpkı Ergin Ataman gibi iddialı konuştu. Grupta İspanya, Sırbistan, İtalya ve Almanya gibi zorlu rakiplerle karşılaşacak olmamıza rağmen Türkiye'nin lider çıkma şansının yüksek olduğunu söyleyen Sarıca, "Gruptaki 5 takım da şampiyon olabilecek güçte. Zor bir grup biliyoruz ama en az rakiplerimiz kadar güçlüyüz. Bu durum bizim de liderlik şansımız olduğunu gösteriyor. İlk iki sırada bitirirsek finale kadar ilerleyeceğimizi düşünüyorum. Eminim ki çocukların direnci, milletimizin dualarıyla başarılı olacağız" ifadeleriyle iddialı mesajlar verdi.



DEVLERİN UYUMU SÜPER
Eski ve yeni oyuncuların harmanlanmasıyla ay-yıldızlılar Avrupa Şampiyonası'nın korkulan ekipleri arasında yer alıyor. Furkan Korkmaz, Kartal Özmızrak, Egemen Güven, Emircan Koşut ve Kenan Sipahi gibi Avrupa basketbolunun geleceğini şekillendirecek yetenekler ilk defa ay yıldızlı ay-yıldızlı formayı giyecek.



Milliler gaza bastı

Türkiye Basketbol Federasyonu ile Mercedes-Benz Türk arasındaki sponsorluk anlaşması 2018 yılına kadar uzatıldı. TBF Başkanı Harun Erdenay, A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, milli oyuncular ile Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Süer Sülün'ün katılımıyla Mercedes-Benz Türk ile yenilenen sponsorluk anlaşması imzalandı.
İmza töreninde konuşan Harun Erdenay, "Mercedes markası ile 12 Dev Adam'ın isminin birleşmesi bizim için gurur verici. Böyle bir sponsorun desteğiyle inşallah daha önce hiç katılamadığımız olimpiyatlarda yer almayı başaracağız" ifadelerini kullandı. Süer Sülün de uzun yıllardın TBF'ye sponsor olduklarını dile getirerek, "Desteğimiz 14 yıldır devam ediyor. ama bizimkisi sponsorluktan taraftarlık pozisyonuna geçmiş durumda. Biz bundan dolayı çok mutluyuz" diye konuştu.

HEDİYE YAĞDI
Mercedes-Benz Türk Satış ve Pazarlama Direktörü Süer Sülün Süer Sülün, TBF Başkanı Harun Erdenay, Başantrenör Ergin Ataman ve Genel Menajer Haluk Yıldırım'a otomobil, hediye etti. nbsp;Harun Erdenay da Sülün'e takımın imzaladığı ay-yıldızlı formayı takdim etti.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...