Fred'den 'hükmen' çıkmaz

Fred'den 'hükmen' çıkmaz

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Kulübü, Shakhtar Donetsk'in doping testindeki ilk numunesi pozitif çıkan Fred'i oynatması nedeniyle UEFA'ya itirazda bulundu.

Fred'in Brezilya Milli Takımı ile katıldığı Copa America'da verdiği doping numunelerinin pozitif çıktığı belirlenmişti. Bunun üzerine UEFA, Ukrayna ekibine sözlü olarak "Fred'i oynatmayın" tavsiyesinde bulundu. Ancak Shakhtar resmi olmayan bu uyarıyı kulak arkası edip Fred'i 11'de sahaya sürdü. Fenerbahçe ise maçın devre arasında 'Haksız rekabetten Shakhtar'ın 3-0 hükmen mağlup ilen edilmesi isteğiyle UEFA'ya başvuruda bulundu. Fenerbahçe'nin 'hükmen' isteğine karşılık UEFA'dan böyle bir karar çıkması mümkün görünmüyor. nbsp;

Öncelikle bir oyuncunun 'dopingli' sayılabilmesi için B numunesinin de pozitif çıkması gerekiyor. Ayrıca FIFA tarafından 'tedbir' kararı alınmadığı için oyuncunun maçta oynamasına engel bir durum yok. UEFA'nın 'oynatmayın' uyarısının da yazılı değil, sözlü olarak yapılması Fenerbahçe'nin 'hükmen' beklentisini de havada bırakıyor. Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu Genel Koordinatörü Prof. Dr. Rüştü Güner, "UEFA Dopingle Mücadele Yönetmeliği'nin, 12. maddenin 2. fıkrasına göre, bir takımın diskalifiye edilebilmesi için 2'den fazla sporcunun dopingli çıkması gerekir. Bu durumda Fred ceza alsa bile Shakhtar Donetsk'in diskalifiye edilmesi söz konusu değil" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...