Abdullah Avcı'dan Emre Belözoğlu açıklaması!

Abdullah Avcı'dan Emre Belözoğlu açıklaması!

SPOR Haberleri

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, AZ Alkmaar maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda deplasmanda 2-0 yenildikleri Hollanda temsilcisi AZ Alkmaar ile yarın oynayacakları rövanş maçına zihinsel olarak iyi hazırlandıklarını söyledi.


Karşılaşmanın yapılacağı Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda düzenlenen ve futbolcu Edin Visca'nın da katıldığı basın toplantısına katılan Avcı, kulüp tarihindeki ikinci Avrupa kupası maçına çıkacaklarını belirterek, "İlk maçtan çıkardığımız olumlu ve olumsuz durumlar var. Hafta başından itibaren maça zihinsel olarak da çalıştık. Çok akılcı olmak lazım" diye konuştu.


Maçı gol yemeden götürmek zorunda olduklarını belirten Avcı, "Yarın oyunu cebimizde tutmamız gerekiyor. Skor 0-0 gittiği sürece maç cebimizde olacaktır. Eğer 1-0'ı yakalarsak, sonraki bölüm daha farklı seyredecektir. Bunu sonuna kadar zorlamak istiyoruz. Karşımızda iyi bir takım var" ifadelerini kullandı.


Abdullah Avcı, savunma opsiyonlarına önem verdiklerini aktararak, "Yarın hücum opsiyonlarından ziyade savunma opsiyonları daha fazla. Tamamen hücum denemek değil, topu kaybettiğimiz yerde tehlike yaşamamak için neler yapmamız gerektiğini çalıştık. Yarın 1-0'ı yakalarsak, renkli ve keyifli bir müsabaka oynayacağız. Umarım bunun karşılığını alırız" değerlendirmesinde bulundu.


Deneyimli teknik adam, futbolcularının motivasyonunun son derece iyi olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:


"Biz iyi bir ekibiz. Daha iyi şeyler yapabileceğimizi oyuncu grubu da biliyor. İlk maçın psikolojisinden 2 gün içinde sıyrıldık. Oyun ne kadar 0-0 giderse bizim cebimizde olacaktır. Zaman zaman baskı yapmamız lazım. Bizim için savunma hücum kadar önemli. Yiyeceğimiz 1 gol her şeyi berbat edebilir. Kaybettiğimiz yerde doğru tepkiler vermek ve sahanın içinde doğru yerde durmak bizim için önemli. Zaman zaman baskı yapabilen, zaman zaman da dengeli durabilen bir takım olmamız lazım. Yarın sahada beraber hareket edebilen, kazanmaya odaklı bir takım göreceğiz."


UEFA Avrupa Ligi'nden elenmelerinin kendilerini nasıl etkileyeceğiyle ilgili bir soru üzerine lacivert-turunculu takımın teknik direktörü, "Maç kaybetmek, turu geçememek sporun doğasında var. Önümüzde Spor Toto Süper Lig ve Türkiye Kupası var. Yani toplamda minimum 42 maç daha oynayacağız. Avrupa'dan elenmek bizi üzecektir ama 2 gün sonra normale dönüp yarışın içinde olmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.


Emre Belözoğlu açıklaması


Abdullah Avcı, ilk karşılaşmada sonradan oyuna giren Emre Belözoğlu'nun yarınki maçta ilk 11'de başlayıp başlamayacağının sorulmasına ise "Emre, Türk futbolunun önemli oyuncularından bir tanesi. Geldiği günden itibaren antrenman kaçırmadı ama maç sayısı eksikti. İlk maçta oyuna girdikten sonra karşılaşmanın gidişi başka bir boyut aldı. Bizim takımımızın önemli parçalarından bir tanesi. Bu akşam son antrenmanı yapacağız. İçeriden beklediğimiz bazı oyuncuların durumları var. Ona göre hareket edeceğiz. Fiziki durumu ve maç ritmini yakaladığı an problem yok zaten oynayacak" değerlendirmesinde bulundu.


Semih Şentürk'ün yaklaşık 40 gün daha takımdan ayrı kalacağını aktaran Avcı, Moldova Milli Takımı'nda sakatlanan Alexandru Epureanu'nun aralık ayında aralarına döneceğini bildirdi.


Edin Visca: "Turu geçeceğimize inanıyoruz"


Medipol Başakşehir'in Boşnak futbolcusu Edin Visca, ilk maçı 2-0 kaybetmelerine rağmen, yarınki karşılaşmada gerekli olan skoru alarak turu geçeceklerine inandıklarını söyledi.


Edin Visca, deplasmandaki karşılaşmada 10 kişi kalmalarının kendilerini etkilediğini vurgulayarak, "Turu geçeceğimize inanıyoruz. İlk maçta da 11'e 11 oynadığımızda neler yapabileceğimizi ve kalitemizi gösterdik. Eksik kalmamız bizi çok etkiledi ve 2-0'lık bir mağlubiyet aldık. Galip geleceğimize inanıyoruz. Yarın 3 farklı galibiyet gerekiyor ama biz bunu yapabilecek güçteyiz" şeklinde konuştu.


AZ Alkmaar'ı çok iyi analiz ettiklerini kaydeden Boşnak futbolcu, "Onlara karşı oynadık. Bize bıraktıkları boşluklar var. Bu boşlukları çok iyi değerlendireceğimizi düşünüyorum. Geçen sezon çok iyi çalıştık ve Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandık. Daha üst turlara çıkmak için çok motiveyiz. Yarın bize gerekli olan neticeyi alacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.


Hazırlıklar tamamlandı


Medipol Başakşehir, AZ Alkmaar maçı hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen antrenmanda koşunun ardından pas çalışması yapıldı. İdmanın basına kapalı bölümünde ise yarın oynanacak maçın taktik çalışmasının yapıldığı bildirildi.


İstanbul temsilcisinin AZ Alkmaar karşısına, Ufuk Ceylan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Gençer Cansev, Ferhat Öztorun, Badji, Mahmut Tekdemir (Emre Belözoğlu), Visca, Doka, Mossoro, Cikallleshi muhtemel ilk 11'i ile çıkması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...